dolenjska

Od ponedeljka bodo znova odvažali odpadke

20.4.2012 | 11:35 | M. Ž.

Stanko Tomšič, direktor Komunale Trebnje. (Foto: M. Ž.)

Stanko Tomšič, direktor Komunale Trebnje. (Foto: M. Ž.)

Župana občin Šentrupert in Mokronog-Trebelno Rupert Gole in Anton Maver.

Župana občin Šentrupert in Mokronog-Trebelno Rupert Gole in Anton Maver.

Župana občin Mirna in Trebnje Dušan Skerbiš in Alojzij Kastelic.

Župana občin Mirna in Trebnje Dušan Skerbiš in Alojzij Kastelic.

Trebnje - Komunala Trebnje bo v ponedeljek, 23. aprila, začela znova odvažati komunalne odpadke v vseh štirih občinah, so na današnji novinarski konferenci sporočili direktor Komunale Stanko Tomšič ter župani občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Trebnje in Šentrupert Dušan Skerbiš, Anton Maver, Alojz Kastelic in Rupert Gole. Z odvozom je Komunala prenehala ta ponedeljek, ko jih je obiskal inšpektor in jim zagrozil z visokimi kaznimi, če ne bodo upoštevali odločbe okoljskega inšpektorata o zaprtju odlagališča Globoko, ker ni pridobilo okoljevarstvenega dovoljenja.

Včeraj pa so se na interventnem sestanku na ministrstvu za kmetijstvo in okolje zaradi izredno pereče problematike dogovorili, da javno podjetje začne s ponovnim odvozom odpadkov na eno od odlagališč, ki ima vsa ustrezna dovoljenja, direktor Komunale in župani pa so se obvezali, da bodo do 19. maja dopolnili vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja na ARSO, ta naj bi o njej odločil v tridesetih dneh.

Ločujte odpadke!

Ob tem je Tomšič vse občane pozval, da naj dosledno ločujejo komunalne odpadke, tam, kjer jih ne bodo, ostanka odpadkov namreč ne bodo prevzeli. Župan Kastelic pa je še dodal, da bodo tiste, ki odpadkov v občini Trebnje ne bodo ločevali, kaznovali.

Povedali so še, da računajo, da bo odvoz odpadkov na drugo deponijo v prihodnjih dveh mesecih povzročil od 50 do 100 tisoč evrov stroškov, ki pa jih bodo pokrile občine.

‹ nazaj

Komentarji (16)

20.4.2012Ocenibralka 
Kaj ima Maver in Rupert pri tem naj se brigata za svojo občino in svoj drek obdržita v svoji občini.
20.4.2012Ocenilipe 
Draga bralka, vse 4 občine so ustanoviteljice in solastnice JP Komunala, kar pomeni tudi Odlagališča Globoko.
20.4.2012Oceniobčan 
Kaj na to pravi prejšna opozicija v prejšnem mandatu, ko ni hotela potrditi pogodbe, da se deponija Globoko priključi v CEROD. Kako drag bo sedaj odvoz smeti-se bodo vrli in pametni svetniki kaj vprašali, kam so pripeljali to. Ne se zgovarjal le na Kastelca-malo se ozrite nazaj in poglejte, kaj se je okoli tega dogajalo na sejah občinskega sveta
20.4.2012Ocenimare 
No, čim je Gole vzel zadeve v svoje roke, se je nekaj premaknilo, da se vsaj ve, kaj in do kdaj je potrebno storiti, ne pa da se tava v temi in hodi po Pagu, namesto, da bi se reševala situacija.
20.4.2012Ocenigoljek 
Točno, Kastelic in njegova opozicija so vse rušili, sedaj pa bi radi svojo nesposobnost na druge prevalili. To je točno Kastelčev način delovanja. Če je kje neuspešen, so mu vedno drugi krivi, on pa nikoli nič.
20.4.2012Ocenisine 
povzročil od 50 do 100 tisoč evrov stroškov, ki pa jih bodo pokrile občine. Kdo pa je občina, mi ljudje, ki bomo morali vse to plačat, bog vas nima rad nesposobneži
20.4.2012Ocenikren 
sam nej bo položnica višja,jih bom zakipal s smetmi,njihovh bedarij ne bom plačval,pa upam,da jih ostali tud ne boste.....
20.4.2012Ocenibralka 
Najprej uredite deponijo po predpisih potem pa iščite soglasje za deponijo -SVINJAK ŠTIRIH OBČIN
20.4.2012Oceniljubitelj živali 
Ne primerjajte jih s svinjakom, ker živalce nimajo nič pri tem. Dokler boste Trebanci imeli puckota in krančana Prpara za globoko Globoko ni rešitve
21.4.2012Ocenifele 
Zakaj bi ločeval odpadke če pa pobira isti kamijon smeti iz obeh kontejnerjev in stresa vse na eno deponijo ,zakaj ne ločujejo na deponiji ? zato so pa jo zaprli ,in prav je tako .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava