novice

Še referendum o interventnem zakonu?

30.4.2012 | 09:05 | STA, M. M.

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

Ljubljana - Danes se začenja zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o dopolnitvah zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012. Pobudniki zahteve, policijski sindikati, bodo potrebnih 40.000 podpisov lahko zbirali do 3. junija.

Javni sektor je interventnemu zakonu nasprotoval s stavko 18. aprila, protestni shod je potekal tudi na novomeškem Glavnem trgu. Policisti stavke še niso prekinili. (Foto: B. B., arhiv DL)

Javni sektor je interventnemu zakonu nasprotoval s stavko 18. aprila, protestni shod je potekal tudi na novomeškem Glavnem trgu. Policisti stavke še niso prekinili. (Foto: B. B., arhiv DL)

Predstavniki Sindikata policistov Slovenije in Policijskega sindikata Slovenije so namreč 20. aprila v državni zbor vložili 3455 podpisov za začetek referendumskega postopka o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012, ki ga je DZ sprejel na seji 17. aprila.

Predsednik DZ Gregor Virant pa je kot prvi dan za zbiranje podpisov volivk in volivcev določil ponedeljek, 30. april, zadnji rok za zbiranje podpisov pa je nedelja, 3. junij.

Novela sicer predvideva zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij. Regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, pa do nadaljnjega ne bo smel preseči minimalne plače.

Zahtevo za razpis referenduma lahko vloži najmanj 40.000 volivk in volivcev, in sicer najpozneje v sedmih dneh po preteku roka za zbiranje podpisov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

30.4.2012Ocenisten 
referendum na referendum...., me zanima, sindikalni nakladači, kako boste svojemu članstvu razložili, ko bodo eu uradniki, kot v Litvi, tudi v Slo vsem v javni upravi znižali plače za 20% in kdo bo še sploh hotel biti član sindikata..?
30.4.2012Oceniprav je tako 
Prav je tako,podpiram referendum.SDS je ščuval proti reformam,ki so bile pravilno zastavljene,zdaj pa uvaja diktaturo.Državo nam vodijo bivši trdi Komunisti,izdelki Kumrovca,ki se skrivajo iza demokracije.Kaj imajo JJ,Brejko,Gorenko,Rupsi,Bavči....z demokracijo.Treba je lustracijo in oni bi bili med prvimi,ki nebi smeli opravljat vodstvenih funkcij.Sram naj jih je.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava