FOTO: Na maratonu po dolini Krke več kot 600 kolesarjev

30.4.2012 | 10:25

Foto: Andrej Matič

Foto: Andrej Matič

FOTO: Na maratonu po dolini Krke več kot 600 kolesarjev

Novo mesto - Kolesarski klub Adria Mobil je včeraj priredil Kolesarski maraton po dolini reke Krke. Na štartu na novomeškem Glavnem trgu se je prijavilo več kot 500 kolesarjev in kolesark, ki so lahko izbirali med 35- ali 76-kilometrsko traso. Dejansko število udeležencev rekreativnega maratona je vsaj za sto kolesarjev višje, saj so se številni na progo vključili tudi kasneje (in tako izognili plačilu štartnine, ki je na dan prireditve znašala 15 evrov).

Štart in cilj obeh maratonov sta bila na Glavnem trgu, trasa krajše različice je potekala na relaciji Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža - Soteska - Podturn -Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto, daljše izvedbe pa na progi Novo mesto - Bršljin - Prečna - Straža - Soteska - Podturn - Dolenjske Toplice - Vavta vas - Novo mesto – Mačkovec – Otočec – Draga - D. Maharovec – Šentjernej - Vrhpolje - Orehovica - Mokro Polje - Ratež - Novo mesto.

»Trasa je lepa, poteka namreč ob reki Krki, kar pričara posebno vzdušje. Poleg tega je maraton po dolini Krke idealen za začetek kolesarske sezone, ko večina kolesarjev še ni optimalno pripravljena," je pred dirko povedal Andrej Filip iz kolesarskega kluba, ki je na cilju poskrbel tudi za praktične nagrade za vse tiste, ki so na cilj prispeli do 15. ure.

M. M., foto: Andrej Matič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava