Grozil noseči partnerki. Lažni policisti na terenu

30.4.2012 | 11:05

Foto: PP Novo mesto

Foto: PP Novo mesto

Foto: PP Novo mesto

Foto: PP Novo mesto

Prazniki za varuha reda niso minili mirno. Pridržali so dva nasilneža, ki sta grozila partnerkama, pri enem so našli še nekaj droge. Prijeli so tudi dva razgreteža, ki sta se znašla nad recepcijo hotela v Sevnici, in izsledili tri »lažne policiste«, ki so na počivališču ob avtocesti grozili tujcem.

Noseči partnerki grozil s pištolo

Novomeški policisti so bili minuli četrtek obveščeni o nasilju v družini. Ugotovili so, da 26-letni osumljenec izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo partnerko. Pogosto jo je pretepal, ji omejeval svobodo in grozil, da bo ubil njo in otroke. Noseči partnerki naj bi grozil tudi s pištolo. Policisti so nekaj po 10. uri izsledili osumljenca in mu odvzeli prostost. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na njegovem domu in v avtomobilu.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli pištolo, nabojnik, naboje, okoli 200 gramov prepovedane droge konoplje, tehtnico in 3450 evrov gotovine. Med preiskavo so novomeški policisti še ugotovili, da je osumljenec preprodajal prepovedano drogo. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitve splošne nevarnosti in nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je zoper 26-letnika odredil pripor.

Nasilja dolgo ni prijavila

Šentjernejski policisti so pa so na praznični petek posredovali zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 53-letni nasilnež vpil na svojo ženo, ji grozil, da jo bo ubil, in izvajal fizično nasilje nad njo. Pred prihodom policistov se je odpeljal s kraja. Policisti so ga v noči na soboto izsledili in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O tem so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Policisti so še ugotovili, da 53-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo ženo, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Razbila steklo na recepciji

V soboto nekaj po 17. uri sta dva moška razbila steklo na recepciji hotela v Sevnici. Uslužbenci so uspeli zadržati storilca na kraju in na pomoč poklicali policiste. Med postopkom je 29-letni osumljenec skušal napasti policiste, ki so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga odpeljali v prostore za pridržanje. 29- in 25-letnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Lažni policisti med stavko

Novomeške policiste sta v minuli noči na pomoč poklicala še dva tujca, ki naj bi ju na počivališču ob avtocesti izsiljevali neznanci. Državljanu Bolgarije in državljanu Hrvaške so se lažno predstavili, da so policisti, in od njiju zahtevali dokumente in gotovino ter jima grozili. Policisti so na podlagi opisa izsledili tri osumljence iz okolice Šentjerneja, stare med 23 in 28 let. Ovadili jih bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno osebo.

Današnje poročilo o podaljšanem koncu tedna PU Novo mesto zajema še številne vlome in prometne nesreče, a bomo o tem poročali še kasneje.

M. M.

Komentarji (1)

30.4.2012Ocenirevolt 
Policijsko poročilo iz sestavka "Noseči partnerki grozil s pištolo" je zelo pomanjkljivo in očtno pisano v prid kriminalcu, saj ni nikjer zaslediti, da ga bi ovadili tudi zaradi nedovoljene posesti in prometa z orožjem. A to bodo pri takšnih kalibrih že kar spregledali ali kaj? Tako bo šel v zapor za tri leta, moral bi pa za 15. Eee policija, policija, in potem naj se ostali pošteni državljani zanesemo na vas?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava