gospodarstvo

Terme Čatež lani s skoraj tremi milijoni evrov dobička

30.4.2012 | 16:30 | STA

Foto: spletna stran Term Čatež

Foto: spletna stran Term Čatež

Čatež ob Savi - Družba Terme Čatež je lani ustvarila 2,95 milijona evrov čistega dobička, kar je odstotek več kot leta 2010, ko je bilo dobička za 2,92 milijona evrov. Prihodki od prodaje so se znižali za 0,8 odstotka na 32,52 milijona evrov, je razvidno iz revidiranega letnega poročila družbe, objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Skupina Terme Čatež je lani zabeležila 40,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 1,5 odstotka manj kot leta 2010. Čisti dobiček je skupina zvišala za 31,6 odstotka na 2,5 milijona evrov.

Družba Terme Čatež je lani dodatno utrdila svoje mesto na turističnem zemljevidu Slovenije in širše regije. Število nočitev se je povečalo za 0,2 odstotka, in sicer kljub izpadu prenočitev zaradi skoraj trimesečnega zaprtja hotela Terme in upadu števila domačih prenočitev. Število tujih prenočitev se je povečalo za 5,4 odstotka.

Gostje so v družbi Terme Čatež lani realizirali 7,3 odstotka vseh prenočitev v Sloveniji, kar predstavlja 24,1 odstotka vseh prenočitev v slovenskih naravnih zdraviliščih, Terme Čatež pa postavlja na vrh med 15 slovenskimi naravnimi zdravilišči, je v poročilu zapisal predsednik uprave družbe Bojan Petan.

Lani so kljub zaostrenim gospodarskim razmeram po Petanovih besedah dosegli zavidljiv poslovni rezultat, hkrati pa so izpeljali tudi številne investicijske projekte, je pojasnil Petan, ki poslovanje družbe in skupine ocenjuje kot zelo uspešno.

Za družbo Terme Čatež v letošnjem letu načrtujejo 35,5 milijona evrov poslovnih prihodkov, dobiček iz poslovanja v višini 5,6 milijona evrov in 3,1 milijona evrov čistega dobička. Za skupino Terme Čatež pa načrtujejo 45 milijonov evrov poslovnih prihodkov, dobiček iz poslovanja v višini 7,5 milijona evrov in 3,2 milijona evrov čistega dobička.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava