dolenjska

FOTO: Na Miklavžu blizu šest tisoč ljudi

1.5.2012 | 17:25 | Besedilo in foto: L. Markelj

Na Miklavžu se je zbralo kar blizu šest tisoč ljudi.

Na Miklavžu se je zbralo kar blizu šest tisoč ljudi.

Miklavž - Zveza delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost je danes, 1. maja, na mednarodni praznik dela, na Miklavžu že trinajstič zapored pripravila tradicionalni prvomajski sindikalni tabor, dan prej pa tudi kresovanje z ognjemetom.

Vabilu se je odzvalo veliko ljudi, ki so izkoristili lep, sončen, dela prost dan, torej – po oceni organizatorjev je na Gorjance prišlo blizu šest tisoč obiskovalcev. Med njimi je bilo veliko pohodnikov – dva organizirana pohoda sta namreč potekala iz belokranjske in dolenjsko-posavske smeri, nekateri pa so se na Gorjance podali tudi s kolesi.

Branko Celinšek, predsednik ZDSS - Solidarnost.

Branko Celinšek, predsednik ZDSS - Solidarnost.

Zbrane je nagovoril predsednik ZDSS Solidarnost Branko Celinšek in povedal, da so danes žal polnih ust o delavstvu in solidarnosti tudi tisti, ki so soustvarjali današnje slabo stanje v državi, ali pa zanj vsaj vedeli in ne ukrepali.

"V Sloveniji je danes brez dela 116 tisoč ljudi, ki se ne morejo veseliti tega delavskega praznika. V naših sindikatih smo prvi začeli opozarjati, da je potreben izhod iz krize. Tega vidimo v partnerstvu z ostalimi sindikati, delodajalci in tudi z vlado, ki se trudi najti izhod iz gospodarske krize. Bremena je treba enakopravno in pošteno razdeliti med ljudstvo, da se ne bo zgodilo, da bi največji davek plačali prav delavci oz. tisti, ki za krizo niso krivi," je dejal Celinšek.

Prihod na prizorišče: Albert Pavlič, Branko Celinšek in Slavko Pungeršič iz ZDSS Solidarnost.

Prihod na prizorišče: Albert Pavlič, Branko Celinšek in Slavko Pungeršič iz ZDSS Solidarnost.

Organizacijski sekretar Solidarnosti Albert Pavlič je ravno tako poudaril, da je treba storiti vse, da se Slovencem ne zgodi grški, italijanski ali portugalski scenarij, odrekanja pa so potrebna od zgoraj navzdol. V dveh, treh letih imamo po njegovem za to zadnji popravni izpit. Spomnil je na propad velikih podjetij, ki so »padla zaradi nenasitnih tajkunov,«, zadnje desetletje pa pri nas žal nastajajo le novi trgovinski centri, ne pa tovarne. »Največja je pravica do dela, do eksistence. Danes žal že premnogi bijejo bitke za preživetje in skrivajo svojo revščino,« je dejal Pavlič.

Mnogi so prišli peš, tisti z več kondicije pa tudi s kolesi.

Mnogi so prišli peš, tisti z več kondicije pa tudi s kolesi.

Nasprotuje tudi zlorabi praznovanja delavskega praznika, ko razni organizatorji in t.i. borci za delavske pravice omogočajo politikom, predstavnikom kapitala in represivnih organov, da nam v vlogi slavnostnih govornikov ali v vlogi cenjenih gostov »predavajo« o Sloveniji kot socialni in pravni državi. Po njegovem se je treba vrniti k originalni obliki praznovanja delavskega praznika, kot je na Miklavžu.

V kulturnem programu je nastopila Godba Slovenskih železnic, po prireditvi pa se je druženje nadaljevalo z ansamblom Veseli muzikantje, ter seveda ob dobri hrani in pijači.

Živel 1. maj, v četrtek pa veselo na delo, kdor ga ima!

‹ nazaj

Galerija (83)

MIKLAVZ001
MIKLAVZ002
MIKLAVZ003
MIKLAVZ004
MIKLAVZ005
MIKLAVZ006
MIKLAVZ007
MIKLAVZ008
MIKLAVZ009
MIKLAVZ010
MIKLAVZ011
MIKLAVZ012
MIKLAVZ013
MIKLAVZ014
MIKLAVZ015
MIKLAVZ016
MIKLAVZ017
MIKLAVZ018
MIKLAVZ019
MIKLAVZ020
MIKLAVZ021
MIKLAVZ022
MIKLAVZ023
MIKLAVZ024
MIKLAVZ025
MIKLAVZ026
MIKLAVZ027
MIKLAVZ028
MIKLAVZ029
MIKLAVZ030
MIKLAVZ031
MIKLAVZ032
MIKLAVZ033
MIKLAVZ034
MIKLAVZ035
MIKLAVZ036
MIKLAVZ037
MIKLAVZ038
MIKLAVZ039
MIKLAVZ040
MIKLAVZ041
MIKLAVZ042
MIKLAVZ043
MIKLAVZ044
MIKLAVZ045
MIKLAVZ046
MIKLAVZ047
MIKLAVZ048
MIKLAVZ049
MIKLAVZ050
MIKLAVZ051
MIKLAVZ052
MIKLAVZ053
MIKLAVZ054
MIKLAVZ055
MIKLAVZ056
MIKLAVZ057
MIKLAVZ058
MIKLAVZ059
MIKLAVZ060
MIKLAVZ061
MIKLAVZ062
MIKLAVZ063
MIKLAVZ064
MIKLAVZ065
MIKLAVZ066
MIKLAVZ067
MIKLAVZ068
MIKLAVZ069
MIKLAVZ070
MIKLAVZ071
MIKLAVZ072
MIKLAVZ073
MIKLAVZ074
MIKLAVZ075
@@@MIKLAVZ076
MIKLAVZ077
MIKLAVZ078
MIKLAVZ079
MIKLAVZ080
MIKLAVZ081
MIKLAVZ082
MIKLAVZ083

Komentarji (13)

1.5.2012Oceniopazovalec 
pohvale sindikatom,lepo druženje.lepo je vsem res, ki imajo službo,mogoče bi mi, ki smo nezaposleni in nimamo možnosti da bi sploh bili kdaj zaposleni tudi lahko ustanovili kakšen sindikat, pa bi praznovali praznik dela,takrat ko bi ga imeli.
1.5.2012Ocenikr en 
In g. Albert Pavlič (oproda velikega Janeza Janše) je pa lahko brez vsakega problema slavnostni govornik ... lansko leto je na tem istem mestu nasprotoval vsem, kar je predlagala Pahorjeva vlada ... leto po tem podpira vse, kar reče sam veliki Janez Janša.... mal dvoličnosti ali se samo meni tako zdi?!...
1.5.2012Ocenijuže 
@kr en - se ne zdi samo tebi, ampak meni tudi, pa še komu. Pavlič in njegovi se javno hvalijo, da oni komandiro železnice in ne direktor itd. Naj še povedo, v kateri firmi, ki je propadla so kaj naredili, da se to nebi zgodilo. Mislim, da je bilo edino to, da so delavcem povedali, da lahko gredo na zavod. Pa ne mi oporekati da ni tako, ta scenarij dobro poznam, ker sem tudi jaz udeležen v njem. Zato jaz in moja družina nismo bili na Gorjancih. Niste nas povabili, ker smo iz propadle firme, ker nismo več člani sindikata in ker nimamo članarine s čim plačati. Povabili ste samo tiste, za katere so firme poravnale stroške za malico! Sindikat NI PRISPEVAL NIČ!!!
1.5.2012OceniResnica 
Ob tako visokih dohodkih, kot si jih je zrihtal Pavlič, bi se bilo meni silno neprijetno kazati množici siromakov in jim odžirati četudi le eno porcijo golaža .... Človek ki "dela" pod tujim imenom za svoj račun .....
1.5.2012OceniPATRIOIT 
Drug prostor,isto sprenevedanje,da gre za borbo za delavske pravice.Kdor pozna Pavlča alias Bertota ta ve,da se on bori za delavca samo tolko,kolkor to tud njemu kaj prnese, to pa ja bajna večtisočevrska plača na sicer izgbarskih železncah,kar pa plačujemo vsi ostali davkoplačevalci. Samo poglejte kakšno malo graščino si je doma uredu,kot kakšen mali grof,taki se ne borijo za delavce,za govornico že,v senci pa popivajo s tistimi,ki jih na soncu napadajo. NJemu in njegoim in JJ podrepnkom je figo mar za delavske pravice tako kot unemu drugemu kvazi sindikalistu z bajno plačo SEMOLIČU.Delavci imajo od vsega tega zgolj en velik piknik z golažem in klobaso,potem pa jih ta gospoda hitro pozabi.
1.5.2012OceniUps!!! 
PATRIOT - za razliko se tokrat strinjam s tabo. Toda ali veš, da Pavlič ni "rdečkar" ;-)))))?
1.5.2012OceniPATRIOT 
Re: Ups!!! Pavlič je toliko "ta črn" kot je SEMOLIČ ta "rdeč", te označbe so samo za funkcionalno nepismene. Eden in drugi svoj politični "pedigre" samo izkoriščata za svoje osebne cilje, ti pa so v življenju priti skozi čim bolj "na izi" na račun drugih,to je delavske raje. Dokler ne bo raja spregledala in enega in drugega in njihove botre zbrcala v rit,tolko časa še ne pričakujte izboljšanja stanja. Vsi skupaj delajo po sistemu "DIVIDE ET IMPERA", naivnemu ljudstvu mečejo kosti,sami pa se davijo s pečenkami (Pavličeve obline okoli pasu so najboljši dokaz za to). Pa lep pozdrav Ups!!!
1.5.2012OceniUps!!! 
Dragi PATRIOT, saj nisem toliko funkcionalno nepismen ( čeprav ta izraz označuje nekaj povsem drugega kot politično slepoto!) in ne trdim, da je Pavlič "ta črn". Je pa res, da je jurišni član SDS in častilec J.J. ;-)))!! Kar je morda še hujše ... ....
1.5.2012OceniPATRIOT 
Re: Ups!!! Kaj pa meniš o SEMOLIČU, častilcu murgelčana MK in njegovih jurišnikov ,je to kaj manj "hujše" od čaščenja JJ ??? POkaži koliko si funkcionalno-politično pismen oz. nevtralen! Pa lahko noč,se vidimo zjutraj,zdej imam bolj prijetne opravke,sorry.
2.5.2012OceniUps!!! 
@ PATRIOT - jaz sem prijetne opravke danes (za praznik ;-))) ) postoril že dvakrat, tako da sem na razpolago ...Pri nas je hudič v tem, da so politiki prepričani, da je država njihova last, ljudstvo pa , da je država tvorba, ki mora nenehno nekaj dajati in z njimi v drugih ozirih nima kaj dosti opraviti. Ko bomo Slovenci prišli do spoznanja, da je država nam skupaj lastna tvorba, namenjena zadovoljitvi potreb vseh (in ne le izbranih!!!) državljanov in da so politiki le upravljalci in ne lastniki, bomo spoznali tudi , da je pomembno le to kako je država vodena in ne toliko kakšne barve je upravljalec. Trenutno pa je "inn" da državljani ogoljufajo državo ( preneseno: politike) in da politiki ogoljufajo ljudstvo. V obeh primerih pa goljufamo sami sebe. Če pa že sprašuješ - o Semuliču nič slabega, še manj o Milanu Kučanu. Slednjemu je bil dvakrat ( s plebiscitarno večino!!!) podeljen mandat predsednika Republike Slovenije. S tem mu je bilo izkazano zaupanje ( če se prav spominjam!) 80% državljanov Slovenije. Bil je med začetniki osamosvajanja Slovenije, nikoli pa predsednik vlade!!! Vse, kar si je kot bivši komunist zagotovil, je hiša v Murglah, penzija in postpredseniške ugodnosti, ki so mu jih dodelili drugi in ki jih je resnično zaslužil !!! In če že hočeš - tudi J.J. je bil svoje čase goreč komunist. Pa je ( zaradi lastnih koristi? ) zamenjal barve. In taki so najhujši .... Pri vsem dogajanju pa ni pomembnokoliko si "funkcionalno" pismen, temveč sposobnost razumevanja zapisanega in prebranega ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava