FOTO: Deseto srečanje ob prazniku dela na Krašnjem Vrhu

1.5.2012 | 17:30

Krašnji Vrh - Planinsko društvo Metlika in občina Metlika sta danes že deseto leto zapored pripravila na Krašnjem Vrhu praznovanje praznika dela. Prisotne je pozdravil predsednik Planinskega društva Anton Krašovec, ki je napovedal praznovanje 30-letnice društva, ki ga bodo pripravili 18. avgusta.

Slavnostni govornik je bil metliški župan Darko Zevnik. Med drugim je dejal, da je edini možni način poseganja v delavske pravice pošten in pravičen socialni dialog, ne pa enostranske spremembe z zakoni in odloki, ki smo jim priča sedaj. Po njegovem je bilo prav ravnotežje med proizvodnjo in potrošnjo v zgodovini vedno pravi ključ za izhod iz krize, ne pa samo varčevanje, še posebej ne varčevanje pri socialno ogroženih.

Spomnil je tudi na brezposelnost, ki je v metliški občini že več kot 15-odstotna. Dotaknil pa se je tudi napovedane ukinitve dveh prazničnih dni. "Res v Evropi nimajo prostega 2. januarja in 2. maja, a je po drugi strani tudi res, da smo po številu dela prostih dni v evropskem povprečju in ne izstopamo. Menim, da je v tem hiperaktivnem vsakdanjiku vsak trenutek, ki ga lahko preživimo z družino in svojci, dragocen in je zato praznična dneva potrebno ohraniti," je dejal župan.

Na prireditvi, ki jo je povezoval Toni Gašperič, so nastopile pevke, recitatorka in harmonikarji, ki jih poučuje Andrej Bajuk.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentiraj prispevek