mladi dopisnik

Projekt mladi v svetu energije

14.6.2012 | 16:25

Projekt mladi v svetu energije

Novo mesto - V letošnjem šolskem letu smo se skupaj z učenci 8. razredov prijavili na projekt Mladi v svetu energije. Projekt Mladi v svetu energije je nadgradnja dolgoročnega nacionalnega projekta EVŠ, katerega pobudnik je skupina GEN.

Pri predmetu DDE so se vsi učenci 8. razreda v okviru projekta prelevili v mlade raziskovalce, fizike, ekologe ter nastopili kot govorniki na konferenci Z elektriko ali brez nje, to je zdaj vprašanje. V svojih 'referatih' so razmišljali o fizikalnih zakonitostih energije, o njeni uporabi, varčevanju, iskali so alternativne možnosti, opisali so, kako so doživljali dan brez elektrike. Predstavili so rezultate anket, intervjujev, obrnili so se na določene uporabnike in spoznavali njihove izkušnje.

Tri učenke 8. a razreda so v okviru projekta posnele video, kjer so odlično odigrale in prikazale Varno rabo električne energije doma, nekateri učenci pa so posneli lastno radijsko oddajo O elektriki in varčni rabi električne energije. Na razrednih urah smo nato razvili diskusijo o rabi energije, alternativnih virih energije in o varčevanju z energijo.

Najboljše izdelke trinajstih učencev smo poslali na nagradni natečaj. Učenci so v starostni kategoriji 3 triade osnovnih in srednjih šol osvojili 1. mesto. Čestitamo!

Katja Pečaver

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava