dolenjska

Nogometno-badmintonski dan na Mirni

17.6.2012 | 07:55 | M. M.

Nogometno-badmintonski dan na Mirni
Nogometno-badmintonski dan na Mirni
Nogometno-badmintonski dan na Mirni

Mirna - Sončna in vroča sobota je na Mirno privabila številne ljubitelje športa – Nogometni klub Mirna je praznoval 45 let delovanja, Badmintonski klub Mirna pa gostil badmintoniste iz vse Slovenije na družabnem zaključku sezone, so sporočili iz občine Mirna.

Nogometni klub Mirna je bil ustanovljen leta 1967. Prva tekma je bila odigrana 1. maja, in sicer so igrali Debeli proti Suhim. Danes je v klubu 120 registriranih igralcev, starih do 14 let, z Mirne in sosednjih krajev. Delo kluba so predstavili na tekmah različnih selekcij, zvečer pa je bil še koncert.

"Odločil smo se zato, da predstavimo predvsem svoje ekipe. Večerni del pa je namenjen druženju. Meni je v ponos, da se otroci na Mirni ukvarjajo s športnimi dejavnostmi in ne počnejo kakšnih drugih neumnosti," pravi predsednik Nogometnega kluba Mirna Dražen Šmuc.

Badminton pa na Mirni organizirano igrajo od leta 1991. Letošnjo sezono klub zaključuje na skupnem drugem mestu med slovenskimi ekipami, a obljublja, da se bo pokal prihodnje leto vrnil na Mirno. Sicer pa so v klubu, ki šteje okrog 150 članov, ponosni na dosežke svojih igralcev – letos posebej na osvojitev trikratnega naslova državnih prvakov v kategoriji do 13 in do 19 let, za kar sta posrkbela Domen Laznik in Urban Turk. Na včerajnjem druženju vseh slovenskih badmintonistov so podelili priznanja najboljšim v ligaškem tekmovanju in na lestvici Badmintonske zveze Slovenije.

"To smo naredili malo za spremembo. Badminton smo igrali vso sezono zelo aktivno, ogromno turnirjev se je zaključilo in smo rekli, da danes ponudimo nogomet, košarko, odbojko na mivki in družabne igre za najmlajše. Smo danes na Mirni mogoče zato, ker smo Mirnčani zelo zagreti badmintonisti, ker se starši in otroci maksimalno trudimo za ta klub," je povedala predsednica Badmintonskega kluba Mirna Darja Krivec.

Včeraj sta Mirno sicer obiskali tudi najbojši mirnski smučarki skakalki Maja Vtič in Eva Logar, skakalci Smučarskega društva Zabrdje pa so prikazali, kako uspešni so na mali skakalnici za pošto. Za zabavni del srečanja badmintonistov so poskrbeli člani zasedbe P.L.I.N. s Čateža, ob tej priložnosti pa je naziv častnega člana kluba prejel tudi sedanji župan, sicer pa že do ustanovitve zvesti član kluba, Dušan Skerbiš, so še navedli v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Zvočni zapisi

Darja Krivec o badmintonu na Mirni

Dražen Šmuc o nogometu na Mirni

Galerija (11)

BK Mirna
P.L.I.N.
najboljši U13
najboljši U19
prikaz skokov
uradne majice dogodka
NK Mirna-10
NK Mirna-11
NK Mirna-12
NK Mirna-13
NK Mirna-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava