kronika

Za nesrečo kriv voznik mercedesa

5.7.2012 | 10:00 | M. M.

Foto: Andrej Matič, arhiv DL

Foto: Andrej Matič, arhiv DL

Poročali smo o včerajšnji nesreči na železniških tirih. Kot danes pojasnjujejo s PU Novo mesto, se je nesreča zgodila okoli 11.20 se na prehodu čez progo v Birčni vasi, kjer je vlak trčil v osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da 43-letni voznik osebnega avtomobila ni upošteval prometne signalizacije in je zapeljal na prehod v trenutku, ko je iz smeri Novega mesta pripeljal vlak. V nesreči se ni nihče poškodoval. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Dva zamotila, tretji jo je okradel

Včeraj nekaj po 18. uri so v trgovino na Suhorju vstopili trije neznanci. Dva sta v pogovoru zamotila oškodovanko, tretji pa je izkoristil njeno nepazljivost in s trgovskega pulta ukradel več kot 2500 evrov gotovine.

Kradejo kolesa iz blokov

V začetku tedna so neznanci iz kleti stanovanjskih blokov na Seidlovi cesti in na Mestnih njivah odpeljali tri kolesa.

S ponarejenim dokumentom ni šlo

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so pri opravljanju mejne kontrole na vstopu v državo ugotovili, da državljan Romunije uporablja ponarejeno vozniško dovoljenje Italije. Ponarejeno listino in osebni avtomobil audi A4 so mu zasegli, o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo in zoper tujca na sodišče podali obdolžilni predlog.

‹ nazaj

Komentarji (4)

5.7.2012OceniTurek 
Ja ti nezavarovani žel. prehodi so takšna past,da je prav vedno kriv voznik, ki pripelje po cesti in nikoli ne Slo. Železnice! Vlak na tem odcepu pelje 50 km/h to je okrog 14 m/s. Če pripelješ pred prehod, ustaviš, pogledaš levo - ni vlaka, pogledaš desno - ni vlaka. In kaj se zgodi. Medtem, ko gledaš desno (ali pa levo, je čist vseen), pripelje vlak. Pogledaš proti njemu in z vsako sekundo je 14 metrov bližje. Dokler zamenjaš brzino na menjalniku, spustiš sklopko, pritisneš gas, mine vsaj 3 sekunde. Pa še malo strahu in raztresenosti in se te 3 sekunde podaljšajo na 5 sekund. Mogoče je še najboljše, da na tovrstnih odcepih pelješ s polnim gasom čez, je manj možnosti, da te zbije vlak.
5.7.2012Ocenivlak 
glede na totalno nepreglednost na tem železniškem prehodu, se čudim da se ne zgodi več nesreč. če prihajaš iz uršnih sel, vlak pa iz novega mesta, je vidljivost obupna!! ogledalo je sicer postavljeno, vendar če želiš pogledat vanj, moraš skoraj zapeljati na progo. SŽ...,če že ni denarja za zapornice, za začetek zravnajte vsaj tista dva hribčka, pa bo tudi vidljivost boljša...
5.7.2012Oceninn 
kaj je bilo prejt, jajce ali kokoš?
6.7.2012Ocenikastelic 
ja,ja iscete krivce drugje ,kaj pa ce bi sami sebe vprasali vozite po prometnih predpisih,jaz iz mojih iskusen recem ne,ko sem bil 3 tedne doma sem dozivel v treh tednih toliko prekrskov,od sovoznikov, da bi lahko cel roman napisal,bom pa samo en dogodek napisal ko sem vozil proti zalogu je zeleznica cez cesto,in stop znak pa se rdeca luc zmiga(na tem mestu je bila smrtna nesreca)jaz sem ustavil za mano bi se skoroj eden v mene zaletel ce ga nebi opozoril z bremznimi signali,jaz zem veckrat dozivel na tem mestu do nobeden voznik-ica ne ustavi pri stop znaku.izbolsajte svojo sofersko kulturo,potem pa lahko krivce drugje iscete,lep pozdrav iz berlina 0

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava