avto moto

Jutri v Krškem finale državnega prvenstva

5.7.2012 | 14:20

Ivačič in Čonda, ki v soboto na polfinalu svetovnega prvenstva v Longiu sicer ni pokazal najboljše forme, bosta mora na domači steze odpeljati praktično brez napak, svoje pa morajo dodati tudi drugi člani AMD Krško, sicer bo vrh državnega prvenstva povsem po ljubljanskih rokah. (Foto: J. Lesjak, arhiv DL)

Ivačič in Čonda, ki v soboto na polfinalu svetovnega prvenstva v Longiu sicer ni pokazal najboljše forme, bosta mora na domači steze odpeljati praktično brez napak, svoje pa morajo dodati tudi drugi člani AMD Krško, sicer bo vrh državnega prvenstva povsem po ljubljanskih rokah. (Foto: J. Lesjak, arhiv DL)

Krško - Jutri ob 20.00 na stadionu Matije Gubca v Krškem se bo začela zadnja dirka skupnega državnega prvenstva  Slovenije in Hrvaške med posamezniki v spidveju. Po treh dirkah je v vodstvu Ljubljančan Matej Žagar (117 točk) pred hrvaškim tekmovalcem Jurico Pavlicem (112 točk).

Žagar je dobil prvo in tretjo dirko, na drugi pa je končal na drugem mestu. Hrvaški zvezdnik Pavlic je na prvi bil drugi, na drugi je na domačem terenu v finalu ugnal Žagarja in zmagal, na tretji pa je presenetljivo končal šele na tretjem mestu. Zaostal je tudi za Ljubljančanom Voldrihom, ki se bori za skupno tretje mesto v prvenstvu.

In ravno finalna dirka bo dala odgovor, kdo bo na koncu zasedel skupno tretje mesto v prvenstvu in drugo v državi. Za to tretje v skupnem seštevku in drugo ter tretje v Slovenskem prvenstvu bo potekal boj med Ljubljančanoma Maksom Gregoričem in Maticom Voldrihom, ki sta pred zadnjo dirko zbala prvi 97 točk, drugi pa 94. Sledijo jima s po 91 osvojenimi točkami Krčana Aleksander Čonda in Matic Ivačič, na šestem mestu pa se nahaja s 85 osvojenimi točkami lanski vice prvak Slovenije še en Krčan Samo Kukovica.

Prav zaradi precej tesne razlike v točkah in napak, ki so jih vozniki AMD Krško delali na prvih treh dirkah, bo tokratni finale še posebej razburljiv, saj gre pričakovati, da bodo domačini Čonda, Ivačič, Kukovica, Štojs in Radkovič izkoristili prednost domače steze in poskušali izriniti ljubljanski dvojec iz drugega in tretjega mesta v skupnem seštevku slovenskega prvenstva. Seveda imata največ možnosti za to Čonda in Ivačič, ki sta po točkah najbližja zasledovalca, ob tem pa bosta precej odvisno tudi od pomoči svojih klubskih sotekmovalcev, ki bodo morali pobirati točke in s tem mesta Ljubljančanoma v končni razvrstitvi te finalne dirke.

Vsekakor velja opomniti, da so Ljubljančani na drugi in tretji dirki strnili vrste in dokazali vsem, da so si pripravljeni pomagati med sabo tudi na individualnih dirkah. Tako je bilo v Goričanu, ko so se na moč  trudili premagati Čondo in seveda v Lendavi, ko je Voldrih v finalni vožnji celo premagal Pavlica in zasedel drugo mesto na dirki.

Jutri bodo tako tudi vozniki AMD Krško morali pokazati večjo složnost kot do sedaj, saj sta zraven naslova državnega prvaka tudi drugo in tretje mesto v državnem prvenstvu precej prestižni lovoriki. Vsekakor pa nas čaka precej razburljiva končnica državnega prvenstva, kar je za posavske in dolenjske ljubitelje spidveja dobrodošla novica.

Že v nedeljo pa Čondo in Voldriha čaka dirka polfinala evropskega prvenstva v slovaških Žarnovicah, ker se bosta potegovala za preboj v EP Challenge. Sicer bi morala oba nastopiti že v ukrajinskem Rovnu, vendar kot smo takrat poročali, sta ostala na Madžarsko Ukrajinski meji. V Žarnovicah sta bila prvotno prijavljena Žagar in Ivačič, vendar se je Žagar nastopu  na EP odpovedal, Ivačiča pa je za to dirko selektor Franci Kalin zamenjal s Čonda. 

Štartna lista za finale DP

  1. Dalibor Bot SLO ST Lendava
  2. Aleksander Čonda SLO AMD Krško
  3. Jernej Pečnik SLO AMTK Ljubljana
  4. Kristian Revinšek SLO AMTK Ljubljana
  5. Matej Žagar SLO AMTK Ljubljana
  6. Žiga Radkovič SLO AMD Krško
  7. Jurica Pavlic CRO SK Unia Goričan
  8. Maks Gregorič SLO AMTK Ljubljana
  9. Samo Kukovica SLO AMD Krško
10. Nik Zupančič SLO AMTK Ljubljana
11. Ladislav Vida SLO ST Lendava
12. Dino Kovačič CRO SK Unia Goričan
13. Denis Štojs SLO AMD Krško
14. Matic Voldrih SLO AMTK Ljubljana
15. Matic Ivačič SLO AMD Krško
16. Renato Cvetko CRO SK Unia Goričan
17. Karlo Majnić CRO Sk Unia Goričan - rezerva

Mitja Pungarčič

‹ nazaj

Komentarji (1)

5.7.2012Ocenialkohol 
matr bo napetu ko štrumpantl.... dejmo krškooooo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava