bela krajina

Semiško vrenje pripeljalo do 2. izredne seje občinskega sveta

7.7.2012 | 15:25 | M. B.-J.

Semiški svetniki se bodo kmalu sestali na 2. izredni seji.

Semiški svetniki se bodo kmalu sestali na 2. izredni seji.

Semič - Vest o tem, da je 8 od 11 na 1. izredni seji v tem mandatu prisotnih semiških svetnikov soglašalo s prenosom zemljišč Motvoza v poslovno-servisni coni (PSC) Vrtača na podjetje BHRI, ki naj bi postavilo tovarno Green Line Oil (GLO), v kateri bi iz odpadnih avtomobilskih pnevmatik s procesom pirolize izdelovali 95-oktanski bencin, dizelsko gorivo, železo in črni karbon, je zelo razburkala semiško, a tudi belokranjsko javnost. Med drugim je Civilna iniciativa 2012-za transparentno in zdravo Belo krajino zgolj v 16 urah zbrala okrog 600 podpisov proti postavitvi obrata za predelavo odsluženih avtomobilskih pnevmatik.

Osem semiških svetnikov pa je na semiško županjo Polono Kambič naslovilo zahtevo za 2. izredno sejo občinskega sveta v tem mandatu, ki naj bi bila v četrtek, 12. julija. Pod zahtevo so se podpisali svetniki Zvonko Butala, Sergej Čas, Peter Štukelj, Matija Hudak, Danilo Plut, Damjan Hrvat, Sonja Klemenc Križan in Damir Stare. Torej vsi, razen Antona Malenška in svetnikov SLS.

Kot razloge za sklic izredne seje svetniki navajajo sklepe na 1. izredni seji, ki je bila 21. junija, ter nova znana dejstva, kot so zbiranje podpisov, možnost referenduma, veliko nezadovoljstvo občanov in lastnikov podjetij v PCS Vrtača. Osem svetnikov zahteva razveljavitev oz. umik sklepov, ki so bili sprejeti na 1. izredni seji in oblikovanje novega sklepa, s katerim bodo naložili županji Kambičevi in občinski upravi, da uveljavita predkupno pravico za Motvozove parcele.

‹ nazaj

Komentarji (5)

7.7.2012OceniŠokec 
Aja? SOnja Klemenc Križan tudi? Sem slišal, da je bila med prvimi za to strupeno tovarno, zdaj bi se pa rada izvlekla iz te godlje. Verodostojni so samo tisti podpisi, ki so glasovali proti, pa morda tisti ki jih ni bilo na 1. seji.
7.7.2012OceniNada 
pa bo spet šel denar. Vsak bo spet prejel 150 eur in zgodba se bo spet ponovila. Spet in spet. To pa je šparanje, po semško.
7.7.2012Ocenizvone 
@Nada. Predlagatelji izredne seje se odpovedujemo sejnini. Tudi sicer ni sejnina 150 eur.
8.7.2012OceniJosef 
Nič ne bo s to tovarno, ker se seli v žužemberško občino v novo cono na jami.!
9.7.2012Ocenikekec 
Bravo! Upam, da preprečijo te zidaniške dogovore!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava