DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

četpetsobnedpon
napoved napoved napoved napoved napoved
15°C 17°C 17°C 18°C 19°C
28°C 23°C 26°C 26°C 27°C
jun
30

Trebanjski župan Kastelic pravnomočno obsojen

10.7.2012 | 12:00

Alojzij Kastelic (Foto: J. A., arhiv DL)

Alojzij Kastelic (Foto: J. A., arhiv DL)

Trebnje - Na okrajnem sodišču v Trebnjem je bil župan občine Trebnje Alojzij Kastelic obsojen zaradi treh kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja oziroma uradnih pravic. Izrečena mu je bila pogojna kazen sedem mesecev zapora v preizkusni dobi enega leta, del obtožbe, ki se je nanašal na očitke o ponarejanju uradnih listin (šlo je za očitke o devetih kaznivih dejanjih), pa je tožilec umaknil.

Obsodilna sodba je že pravnomočna, saj sta tožilstvo in Kasteličev zagovornik že v predobravnalnem naroku dosegla dogovor in podpisala sporazum o kazni, se pa dejanja, zaradi katerih je bil Kastelic obsojen, nanašajo na izbiro izvajalcev v letu 2007, do katerih je prišel brez predhodno speljanega postopka javnega naročanja.

Več v četrtkovem Dolenjskem listu!

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (23)

10.7.2012Oceni poznavalec 

Obsojen je bil za 3 dejanja, za katera je za vsako zagrožena kazen do 1 leta zapora, tožilec pa je umaknil obtožbo za devet dejanj, za katera je za vsako zagrožena kazen do 3 let zapora. Torej je zaradi priznanja (pogodil s tožilcem, kar je zakonito) bil obsojen za nekaj, za kar bi maksimalno lahko dobil 3 leta zapora, oproščen pa za nekaj za kar bi maksimalno lahko dobil 27 let zapora, kar je izrazito nesorazmerno. Torej, po domače povedano, pogodil se je za 3 enote, da bi prišparal 27. Ni mi jasno, kako je tožilec pristal na to??? Trebanjsko sodišče je katastrofa!

10.7.2012Oceni poznavalec 1 

Zakon pravi, da županu preneha mandat: – če postane trajno nezmožen za opravljanje funkcije, (on je trajno nezmožen opravljati funkcijo, saj je totalka nesposoben) – če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev (on je s pravnomočno sodbo obsojen za sedem mesecev, kar je več kot šest, sicer pogojno, vendar ker je nesposoben, naj zgine izpred oči Trebancev), – če v treh mesecih po potrditvi mandata ne preneha opravljati dejavnosti, ki ni združljiva s funkcijo župana (on ves čas opravlja dejavnost prekoračitve pooblastil in zlorabo položaja, zato nag gre takoj s položaja župana), – če nastopi funkcijo ali začne opravljati dejavnost, ki ni združljiva s funkcijo župana (on opravlja polno umazanih dejavnosti, ki niso združljive z funkcijo župana). Zato, Kastelic odstopi čimprej in zgini na Mirno odkjer si doma!

10.7.2012Oceni domačinka 

Jau, jau kam smo prišli v Trebnjem. Kakšen kretenizem imamo na občini. Ne morem verjet. Sram me je, da prijateljem rečem, da sem iz Trebnjega, saj se mi smejejo zaradi teh ****!

10.7.2012Oceni drago 

Današnji Dolenjski list pa že na prvi strani jasno kaže dve viziji Trebnjega. Na levi strani članek o Kastelicu, obsodbi in njegovih mahinacijah, na desni strani pa članek o KS Trebnje in želji ter prizadevanju skupine ljudi po boljšem življenju v Trebnjem. Dragi prijatelji, someščani, za katero vizijo Trebnjega bi se raje odločili?

10.7.2012Oceni klan 

poznavalec1-kaj ni delfinček rojen trebanjec? Zatoga ne rinite knam na Mirno saj je priseljenec in ga ne maramo. Kar prenehajte nam ga odrivati in ga imejte saj se je pri vas naučil kar zna.

10.7.2012Oceni faran 

Ta človek je pa res bogi, prav smisli se mi, nihče ga ne mara, on pa vsem želi le najboljše. Napadajo ga vsi po vrsti Smuki, Grandovec, Žnidaršič, Cajtng, sedaj ga tudi sodišče več ne mara. Blagoslovljen bodi naš Alojzij

10.7.2012Oceni Majda 

KAKO JE MOŽNO, DA LAHKO NEKDO ŠE NAPREJ OPRAVLJA FUNKCIJO, ČE MU JE DOKAZANO, DA ZLORABLJA POLOŽAJ?????

10.7.2012Oceni polde 

bogi, ja bogi :).. Kaj bo bogi.. Bogi bomo občani, ko bomo morali njegove neumnosti plačevati. Kdo pa mislite, da bo plačal kredite, ki jih je nakopal občini? Me res zanima ali se bo kdo upal pregledati poslovanje župana. Ali je bilo na podlagi teh treh zadev za katere je bil obsojen, sploh kaj učinka na na občini?? Kolikor je meni znano ne. Reorganizacija je le v tem, da je večina sposobnih odšla drugam; navlekel pa si je ljudi, kateri so mu poslušni in delajo le tisto kar on reče, pa ni važno ali nezakonito in v nasprotju z zdravo pametjo... Le poglejte malo kaj vse potrdi "njegova" koalicija. Da vas "svetniki" le ni sram!!! Ko mu pa kdo od strokovnih sodelavcev omeni, da ni vse tako kot mora biti, si pa nakoplje njegovo jezo...

10.7.2012Oceni Juilka 

Pustite človeka pri miri, saj veste da je krčanar in globoko vere. Bo že pred bogom polagal račune, tako kot mariborska škofija. Naj živijo slovenski katolibani!!

10.7.2012Oceni občan 

če je tak krčanar, naj takole stokrat dnevno prebere božje zapovedi, recimo ne laži, ne kradi.

začetnapredhodna Stran: 1/3naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto ena in dve: