odbojka

Američanki premočni za Fabjanovo in Vodebovo

12.7.2012 | 10:40 | M. M.

Andreja Vodeb (z žogo) in Simona Fabjan, Berlin 2012

Andreja Vodeb (z žogo) in Simona Fabjan, Berlin 2012

Ljubljana - Slovenskima odbojkaricama na mivki Simoni Fabjan in Andreji Vodeb se ni uspelo uvrstiti na glavni del turnirja svetovne lige za Grand Slam v Berlinu. V drugem krogu kvalifikacij sta morali priznati premoč favoriziranima Američankama, Angie Akers in Brittany Hochevar.

Kot je sporočila predstavnica za stike z javnostmi Ana Oblak, je slovenskima prvakinjama potem, ko jima je na turnirju svetovne lige FIVB v Gstaadu v Švici uspel preboj na glavni del turnirja, ponovitev tega dosežka v Nemčiji preprečila naveza Angie Akers/Brittany Hochevar. Američanki (Hochevarjeva izhaja iz Slovenije) sta bili v drugem krogu kvalifikacij boljši z 2:0.

Še posebej gladko sta dobili prvi niz, v katerem sta Vodebovi in Fabjanovi prepustili vsega 11 točk, v drugem delu tekme pa sta Slovenki zaigrali precej bolje, a sta bili v zaključku znova uspešnejši Akersova in Hochevarjeva, ki sta slavili z 21:17.

V prvem krogu predtekmovanja sta Slovenki z 2:1 (19:21, 21:14, 15:13) premagali 14. nosilki, Italijanki Lauro Giombini in Viktorio Orsi Toth.

Naslednji nastop ju čaka že konec tedna, ko bosta zaigrali v kvalifikacijah turnirja za Grand Slam v Celovcu in se skušali še drugič letos uvrstiti v glavni del turnirja.

‹ nazaj

Galerija (5)

Andreja Vodeb (v bloku), Berlin 2012
Andreja Vodeb (v napadu), Berlin 2012
Andreja Vodeb (z žogo) in Simona Fabjan, Berlin 2012
Andreja Vodeb, Berlin 2012
Slovenija - Italija, Berlin 2012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava