kolesarstvo

Nose odličen tretji v Italiji

16.7.2012 | 08:30

Tomaž Nose se je po večletnem »vrtenju« med prvo deseterico na italijanskih tleh zavihtel na zmagovalne stopničke.

Tomaž Nose se je po večletnem »vrtenju« med prvo deseterico na italijanskih tleh zavihtel na zmagovalne stopničke.

Kolesarji Adrie Mobil so v soboto nastopili na enodnevni dirki prve kategorije GP Nobili Rubinetterie, v kraju Stresa poleg jezera Magiore. Prvi del dirke je bil po konfiguraciji dokaj nezahteven. Kmalu po startu so se vrstili poizkusi pobega, na 25 km pa se je od glavnine odlepilo deset kolesarjev; Malori (Lampre), Ermeti (Androni), Donati (Acqua & Sapone), Hulsmans (Farnese), Frapporti (Idea), Suárez (Colombia-Coldeportes), Razumov, Kotchenkov (Itera), Baldo (Atlas) in Coldean (Colnago).

Ubežniki so si privozili 2 minuti prednosti. V ozadju je tempo narekovala ekipa Liquigasa in Adrie Mobil. Sledila sta dva kroga s kratkim a zahtevnim vzponom. Že na prvem so bili ubežniki ujeti, do vrha vzpona pa se je izoblikovala skupina dvajsetih kolesarjev. Na drugem krogu so v ospredju ostali Taborre in Di Luca (Acqua & Sapone) ter Robert Vrečer (Voralberg) in Tomaž Nose (Adria Mobil).

Številčno ekipno premoč je izkoristil Di Luca in slavil zmago, v sprintu za drugo mesto je bil Vrečer hitrejši od Noseta, ki je po dirki povedal: »Na klanec sem bil izredno močan. Z Di Luco sva si že privozila nekaj prednosti, a je po vzponu sledila dolina, tako da sva bila ujeta. Kolesarja Acqua & Sapone sta imela številčno premoč, bal sem se že, da zaradi svojih sprinterskih zmožnosti ne bom uvrščen v prvo trojico. Škoda ker se dirka ni zaključila v klanec, vendar sem z rezultatom izredno zadovoljen«.

Za Noseta je v preteklih sezonah Italija veljala za zakleto, saj se je uvrščal na konec prve deseterice, tokrat pa mu je uspel preboj celo na zmagovalni oder.

Rezultati dirke za VN Nobili Rubinetterie, 196 km:

1. Danilo Di Luca (Ita) Acqua & Sapone 4;21:45

2. Robert Vrečer (Slo) Vorarlberg +0:04

3. Tomaž Nose (Slo) Adria Mobil

4. Fabio Taborre (Ita) Acqua & Sapone vsi isti čas

5. Aleksej Lutsenko (Kaz) Astana Kontinental 0:45

6. Alessandro Bisolti (Ita) Idea

7. Riccardo Chiarini (Ita) Androni Giocattoli

8. Damiano Caruso (Ita) Liquigas-Cannondale

9. Franco Pellizotti (Ita) Androni Giocattoli

10. Jeffry J. Romero (Kol) Colombia Coldeportes vsi isti čas

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava