DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

srečetpetsobned
napoved napoved napoved napoved napoved
14°C 12°C 13°C 11°C 13°C
18°C 18°C 20°C 20°C 22°C
jun
1

Tepli so se ob zvokih Mambo Kingsov

16.7.2012 | 13:10

Tepli so se ob zvokih Mambo Kingsov

Ratež - S policijske uprave Novo mesto danes med drugim poročajo, da so morali policisti v noči na nedeljo posredovati zaradi pretepa na javni prireditvi v okolici Novega mesta. Zoper 19-letnega moškega so uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Kasneje so policisti dvema moškima zasegli tri nože in kovinsko palico. 27-letniku in mladoletniku so odvzeli prostost in ju pridržali. zaradi kršitev javnega reda in miru in nedostojnega vedenja so jima izdali plačilne naloge.

Kot smo izvedeli, je bilo na prireditvi, gre za veselico na Ratežu, kjer so igrali Mambo Kingsi, zelo pestro, v pretep pa naj bi bili vpleteni Romi iz Šmihela.

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (14)

16.7.2012Oceni max 

Zakaj v romski skupnosti ne bi ustanovili svoje mobilne ekipe ki bi skrbele za civilizirano in kulturno vedenje članov svoje skupnosti in obenem tudi skrbeli da se tudi Romom ne dogajajo krivice?Kajti noži,kovinske palice,mačete, ne sodijo med civilizirane ljudi.

16.7.2012Oceni max 

Zakaj v romski skupnosti ne bi ustanovili svoje mobilne ekipe ki bi skrbele za civilizirano in kulturno vedenje članov svoje skupnosti in obenem tudi skrbeli da se tudi Romom ne dogajajo krivice?Kajti noži,kovinske palice,mačete, ne sodijo med civilizirane ljudi.

16.7.2012Oceni suhol 

Sej kjer koli pridejo romi iz šmihela se samo stepejo al kam se pa človk upa it ko so preveč te romi nasilni in se samo znajo stepst ::: TAKE BI MOGLI ZAPRET ZA 10 LET PA BI BLO MIR

16.7.2012Oceni Jure 

Po neuradne podatke so bili bratje od.G.Bojana Tudija.Sam je bil tudi on na kraju ker sem ga osebno in jaz videl...Mislim pa groza res :(

16.7.2012Oceni Messi 

Romi iz Šmihela.....?Svetnica jih zagovarja in jih ima za precej mirne Rome ker očitno videt ni tako

16.7.2012Oceni PGD 

Ni bilo nekega pretepa. Za pravočasno ukrepanje policistov, gre zahvala redarju,ki je opazil grupiranje (pripadnikov etnične skupnosti) CIGANOV . Policisti pa so strokovno opravili svoje delo, za kar jim gre vsa zahvala. Mediji pa bi v prvi vrstici morali vpisati za koga gre ne pa metati slabo luč na vse druge ,samo cigane, ki delajo pizdarije kjer se pojavijo pa ne, kajti oni imajo svoje pravice. Mi pošteni državljani, ki delamo ,se trudimo, da kljub tej vsesplošni krizi pripravimo kakšno prireditev, da narod vsaj malo pozabi na vsakdanje skrbi, mi pa nimamo pravic.

16.7.2012Oceni Marjan 

Mediji bi že napisali za koga gre, vendar takšno poročilo se dobi od PU Novo mesto, kjer niso omenjena imena. Napisali bi lahko neuradno samo če napišeš že kratice,je že obtoževanje to. Enake pravice za vse,pa bo mir!

16.7.2012Oceni štef 

Moji predhodniki zaslužite si ovadbo tako kot Robert Erjavec haha. ne resno to ni več normalno no kaj se to dogaja

16.7.2012Oceni Staroselec 

Jaz sploh ne vem kdo nas j.... od zgoraj ampak dokler se je v medijih pisalo vse ne samo z inicialkami ampak s polnimi imeni in priimki, pa če so bili obtoženi ali pa pravnomočno obsojeni, je bilo kriminalnih dejanj in predvsem povratnikov izredno malo napram danes. Ne rečem, so bili umori, ropi, reketiranje in podobno ampak daleč v manjšem obsegu. In ničkolikokrat sem že rekel - dokler drhali namenjamo preveč denarja, kot ga potrebujejo, začnejo z njim vlagati v luksuzne stvari oziroma nečedne posle. Pomnite 15-20 let nazaj, ko ni bilo tovrstnih bajnih socialnih podpor za pripadnike etničnih skupnosti. So bili majhni in tiho kot miške. Sedaj jih je denar dobesedno pokvaril. Ampak od kje denar? Od nespametne države, ki z njim razpolaga skrajno neracionalno!

16.7.2012Oceni staroselec 

Spoštovani gospod Jure: To ste tako napisali, kot da se gospod Tudija nebi smel udeležiti nobene prireditve. Če bi ga videl v istri prejšnji teden, na Hrvaškem, ko so Slovenski motoristi prizadejali smrtne poškodbe hrvaškemu državljanu, bi potem vi pisali da je bil v uboj vpleten on in njegovi bratje. Pa zaboga kam smo prišli z nestrpnostjo in komentarji, predvsem mislim na take kot ste vi Jure, preden kaj napišete ali poveste, je zelo dobro preveriti informacije, če so pravilne. Prav tako je nedopustno na osnovi govoric pisati in nekoga nekaj obtoževati. Spoštovani gospod Jure, predlagam vam, da v prihodnje dobro preverite dejstva , samo prijateljski nasvet, da se boste izognili nepotrebnih tožb obrekovanja in kršenja zakonov, predvsem pa ustavnih pravic vsakega posameznika. Lep pozdrav vsem.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto devet in ena: