DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

pontorsrečetpet
napoved napoved napoved napoved napoved
18°C 14°C 14°C 13°C 16°C
24°C 21°C 23°C 25°C 26°C
jun
27

V Kerinovem grmu bodo jeseni odprli redno pisarno za Rome

18.7.2012 | 10:35

(Foto: A. K., arhiv DL)

(Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - Nevladna organizacija zavod Emma bo jeseni v Kerinovem grmu odprla redno pisarno za pripadnike romske skupnosti. Pobudo so naslovili na občino Krško, zdaj pa potekajo pripravljalne aktivnosti, da bo pisarna jeseni lahko začela z delom, so v zavodu zapisali v sporočilu za javnost.

Prostovoljci pisarne bodo v okviru mobilne enote za psihosocialno pomoč delovali tudi na terenu oziroma v drugih romskih naseljih. Kot so zapisali v zavodu Emma, so cilji razvoj odnosov, ki temeljijo na medsebojnem razumevanju, odprava predsodkov in stereotipov ter boljše razumevanje med večinsko populacijo in Romi. Zavod Emma poleg prostovoljcev k sodelovanju poziva tudi druge organizacije. Tiste, ki bi rade sodelovale, naj pokličejo na telefon 030/ 616-767 ali mail: zavodemma.krsko@gmail.com.

Pri aktivnostih bo sodelovala tudi Mreža za izboljšanje kvalitete odnosov v Posavju, med drugim pri različnih delavnicah, pomoči otrokom pri učenju ter pri izpolnjevanju obrazcev in vlog. V zavodu so zapisali tudi, da so pripadniki romske skupnosti enakopravni udeleženci v teh aktivnostih in sodelujejo pri ustvarjanju programa.

Zavod EMMA je nevladna organizacija, ki deluje na področju pomoči in preprečevanja pri osebah z izkušnjo nasilja, predvsem nasilja v družini, programi pa so dostopni tudi predstavnikom romske skupnosti. V okviru zavoda v Krškem potekata dva programa, in sicer center za pomoč žrtvam nasilja ter mobilna enota za delo na terenu, so še zapisali v sporočilu za javnost.

STA/M. K.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (13)

18.7.2012Oceni Franci 

Odprite še pisarno za tiste, ki so 40 let pošteno delali, sedaj pa nimajo 500€ pokojnine.

18.7.2012Oceni alko 

Franci, takoj, ko se bodo začeli množično pretepati po veselicah, jim bodo kaj pomagali.

18.7.2012Oceni stane 

In kaj so temu Cigani krivi ? V tem popolnem kolapsu, moralnem in gospodarskem naše usrane državice, se je pokazalo da so civili Slovenci največji Cigani na Balkanu. Tudi Slovenci živijo že od pamtiveka na tuj raćun. Jugoslavijo so kar lepo molzli, potem so nategnili tuje banke za 40 milijard in jih pokradli in požrli.

18.7.2012Oceni MAMICA 

Mene pa zanima, koliko bo šlo denarja za to pisarno in kakšen bo učinek? Finančno sigurno ne,.. poglejte si zgornjo sliko,.. Ali je to vse legizirano? kdo je izdal vsa dovoljenja za stvari na sliki,.. Menim, da ni potrebno nikakršnih pisarn in aktivnostih, preprosto: sem državljanka RS in moj otrok tudi in za naju velja zakonodaja RS,..Svetniki Občine Krško: Kaj boste prišli postavit pisarno v moje naselje, če bom nehala spoštovat Ustavo RS? Samo ena pisarna in bo rešeno ...ostalo pa zame in za mojega otroka ne velja...

18.7.2012Oceni butec &butec 

Stane, ti si pa res en čudak, me zanima od kod si se vzel!?

18.7.2012Oceni dolenc 

ma vedno se najde en pametnjakovič ki hoče iz nas naredit še večje kao cigane. to se ne bo nikoli spremenilo, Stane kar lepo v lepo ljubljano pojdi pa nam od tam pametuj, mi bomo pa že kako

18.7.2012Oceni Nero 

Stane, povej, ali si južni brat, ali pa kak sin oficirja ali policaja in si lepo živel na račun drugih, saj delat itak nisi rabil, možgane pa imaš oprane kot stro cunjo!

18.7.2012Oceni Nero 

...staro cunjo!

19.7.2012Oceni andrej 

Kot vidim se zavod Emma ukvarja z žrtvami nasilja. To se bodo hodili pritoževat civili, ki so žrtve okvirskega nasilja?

19.7.2012Oceni stane 

in kaj potem, če bi bil od oficirja ali policaja sin ali celo južni brat. Ko boste iskali Cigane jih boste našli v ogledalu.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto sedem in osem: