dolenjska

Tudi SD poziva Kastelica k odstopu

18.7.2012 | 14:10 | B. B.

Kastelica k odstopu s položaja župana pozivajo tudi v trebanjski SD na čelu s predsednikom Nacetom Silo (prvi z desne). (Foto: J. A., arhiv DL)

Kastelica k odstopu s položaja župana pozivajo tudi v trebanjski SD na čelu s predsednikom Nacetom Silo (prvi z desne). (Foto: J. A., arhiv DL)

Trebnje - »Pozivamo vas, da odstopite z mesta župana občine Trebnje, saj menimo, da človek, ki je obsojen za dejanja, ki jih je storil pri opravljanju svoje funkcije, na katero je bil izvoljen, te iste funkcije ne more več opravljati,« je v današnjem odprtem pismu županu Trebnjega Alojziju Kastelicu zapisal predsednik trebanjskega odbora SD Nace Sila.

»Na žalost pozitivna zakonodaja RS ne vsebuje zakonskih norm, ki bi župana v primeru pravnomočne obsodbe  prisilile k odstopu. Obstajajo pa moralne norme, ki so bile sestavni del vaše zaprisege in sicer, da boste deloval vestno in pošteno, v dobrobit vseh občanov občine Trebnje. Pravnomočna sodba Okrajnega sodišča kot nesporno izkazuje prav nasprotno,« piše Sila.

Kastelica je k odstopu že včeraj pozvala tudi Demokratična stranka dela, pričakovati pa je, da bo nedavna obsodba trebanjskega župana na sedem mesecev pogojne zaporne kazni glavna tema tudi na današnji seji občinskega sveta

Celotno pismo predsednika trebanjske SD objavljamo na tej povezavi.

Sicer pa je Alojzij Kastelic danes za Studio D zatrdil, da na popoldanski seji občinskega sveta ne bo ugodil zahtevam po odstopu:

Zvočni zapisi

Alojzij Kastelic: Odstopil z županskega mesta prav gotovo ne bom!

‹ nazaj

Komentarji (7)

18.7.2012Ocenitrebanjka 
Volili smo vas zato ,da boste kaj delali,ne pa da samo blatite en drugega v resnici ste pa vsi isti.Samo za stolčke se grebete.
18.7.2012Ocenitrebanjec 
Vejšda ne bo odstopu, saj nema morale, saj sploh ne ve za kva se gre!
18.7.2012Oceniduhovitež 
Ej, če se je pod zahtevek podpisala Demokratična stranka dela, potem ni nobenega razloga za odstop. Najprej naj pometejo pred svojim pragom! Pacienti, težki pacienti!
18.7.2012OceniMaček Muri 
ni panike, naslednja obsodba ne bo več pogojjna. Ga bodo pač direktno z županovega stolčka odpelali na prestajanje kazni. Zaradi mene s stolčkom vred, če mu je že tako prirasel k riti.
18.7.2012Ocenipolde 
kako je bilo kaj na seji? Ali kdo kaj ve?
18.7.2012OceniMaček Muri 
Beri polde, in ostalo ljudstvo, in se ne čudi: ... http://www.cajtng.com/n/politika/dvigni-matija-delo-kastelica-obcine-trebnje-bodo-se-naprej-nadzirali-njegovi-ljudje/3309
18.7.2012Ocenipolde 
joj, kaj naj človek poreče na to? Tale naš župan se pa pošteno dela norca iz nas občanov. En "cigan" je jeziček na tehtnici... Matija, menil sem, da znaš vsaj malce razmišljati s svojo glavo, zdaj pa vidim, da te je Kastelic prepričal (sicer ne vem s čim,...). Sram te bodi Matija in sram je lahko tudi tiste tvoje romčke ki ti dajejo podporo ... Občani poglejte kaj dela župan, samo da obvelja njegova...prodaja nas, svojo dušo je tako ali tako že zdavnaj prodal...SRAMOTA!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava