dolenjska

Na pikniku družin Aninega sklada prek 600 udeležencev

22.7.2012 | 07:30 | STA

Danes bodo na jasi družine z otroci. (Foto: arhiv DL)

Danes bodo na jasi družine z otroci. (Foto: arhiv DL)

Dolenjske Toplice - V Dolenjskih Toplicah se bo danes odvijal tradicionalni piknik družin Aninega sklada. Nanj je po besedah predsednice uprave sklada Marije Šterbenc prijavljenih 86 družin in skupno 630 udeležencev. S piknikom, ki letos nosi geslo Pridite k meni vsi ..., želijo otrokom in družinam, ki si težko privoščijo počitnice, omogočiti druženje in zabavo.

Dobrodelno, nevladno, neprofitno in nepolitično ustanovo Anin sklad so leta 1998 ustanovili slovenski redovniki in redovnice z namenom nudenja materialne in duhovne pomoči družinam, ki si želijo otroka oziroma enega otroka več.

Sklad vsako leto organizira tudi srečanji družin v aprilu in proti koncu leta, drugo srečanje v letu pa zaznamuje god njihove zavetnice sv. Ane 26. julija. Sprva so srečanja organizirali po različnih krajih, zadnjih deset let pa se srečanje že tradicionalno odvija v Dolenjskih Toplicah, kjer imajo otroci na voljo bazen. Otroci imajo na razpolago tudi različne športne igre, za starejše pa so tu nordijska hoja, vodeni ogled po gozdni učni poti in drugo, je za STA pojasnila Šterbenčeva.

Letošnja udeležba bo, kot kaže, nekoliko manjša kot lanskoletna, ko so zabeležili kar 900 udeležencev. To predsednica uprave Aninega sklada pripisuje tudi gospodarski krizi, saj je za nekatere strošek že prihod v Dolenjske Toplice. Ob tem opozarja, da v ta namen organizirajo tudi brezplačne avtobusne prevoze iz Ljubljane na prizorišče. "Medsebojno druženje teh družin prinese toliko veselja in ponovnega poguma, optimizma," je Šterbenčeva pojasnila razloge za takšen organizacijski trud.

Glavno težavo pri odločanju mladih za otroke sama sicer ne vidi toliko v denarju kot v občutku odgovornosti, da bodo otroku lahko nudili vse materialne dobrine, ki jih imajo sami. V Aninem skladu želijo vnesti veselje do življenja in pokazati, kako srečne so lahko številčne družine ne glede na denar.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava