Eksplozija, nato še goreča barikada

23.7.2012 | 13:30

Policisti z območja Dolenjske, Posavja in Bele krajine  imajo za seboj zelo naporen in nevaren konec tedna. Med drugim poročajo o  več napadih na uradne osebe, polne roke dela pa imajo te dni tudi  vlomilci. (Foto: T.J.G., arhiv DL)

Policisti z območja Dolenjske, Posavja in Bele krajine imajo za seboj zelo naporen in nevaren konec tedna. Med drugim poročajo o več napadih na uradne osebe, polne roke dela pa imajo te dni tudi vlomilci. (Foto: T.J.G., arhiv DL)

V petek, nekaj po 22. uri je bil OKC PU Novo mesto obveščen o eksploziji v stanovanjskem bloku na Senovem. Na kraj so takoj odšli krški policisti, ki so ugotovili, da je močna eksplozija za zdaj še neznanega eksplozivnega telesa v kletnih prostorih poškodovala stavbno pohištvo in povzročila odpadanje ometa. Na podlagi zbranih obvestil o opisu vozila, ki naj bi po eksploziji sunkovito odpeljalo s kraja, so krški policisti pri kraju Gunte izsledili dva osumljenca, ki sta na cesto postavljala pnevmatike in jih nameravala zažgati.

34-letnemu in 26-letnemu osumljencu z območja Krškega so policisti odvzeli prostost in ju pridržali. Zasegli so jima predmete, ki sta jih uporabila pri kaznivem dejanju in na naslovih njunega bivanja opravili hišne preiskave. Po zaključenem postopku ju bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti in ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom.

Z avtom nad policista

V noči na ponedeljek je policist Postaje prometne policije Novo mesto v Podbočju s svetlobnimi znaki ustavljal voznika osebnega avtomobila. Ta znakov ni upošteval in je z veliko hitrostjo zapeljal proti policistu, ki je moral v izogib povoženju odskočiti. Voznik je s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Mraševu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in peš pobegnil. Policisti so izsledili 21-letnega osumljenca, ki se je v nesreči poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Skušal zbežati policistom

Črnomaljski policisti so v noči na soboto v okolici Črnomlja s svetlobnimi znaki ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavili. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je kršitelj skušal zbežati. Policisti so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga pridržali. Zoper 47-letnega kršitelja bodo napisali obdolžilni predlog.

Napadel policista

Šentjernejska policista sta v petek dopoldan kršitelju iz okolice Šentjerneja skušali vročiti plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. 37-letni kršitelj je policistu pričel groziti in ga napadel. Kršitelja so obvladali z uporabo prisilnih sredstev. Postopek policistov je s fizično silo skušala preprečiti tudi 66-letna ženska. Moškega so odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljenca in osumljenko bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vpričo policista grozil z nožem

Novomeške policiste je 21. 7. dopoldan na pomoč poklicala ženska iz naselja v okolici Novega mesta, ker naj bi ji grozil 30-letni moški, ki se je z nožem sam poškodoval. Policisti so osumljencu odvzeli prostost, saj se kljub njihovim ukazom ni pomiril in je grozil oškodovanki. Po zdravstveni oskrbi so ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu napisali plačilni nalog.

Zasegli punta

Črnomaljski policisti so v petek okoli 11. ure med kontrolo prometa na lokalni cesti pri Semiču ustavili 26-letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ženska nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljala vozniškega izpita. Vozila je neregistriran osebni avtomobil fiat punto in med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu. Zaradi številnih kršitev so napisali obdolžilni predlog in ji zasegli osebni avtomobil.

Zasegli ukradena BMW-jeva terenca

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so v noči na soboto med opravljanjem mejne kontrole ugotovili, da je bil osebni avtomobil BMW X6, ki ga je na vstop v državo pripeljal 33-državljan Nizozemske, ukraden v Franciji. BMW so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V noči na nedeljo pa so med opravljanjem mejne kontrole na izstopu iz države zasegli ukraden BMW X5, ki ga je vozil državljan Kosova. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil kraden v Litvi. O ugotovitvah so seznanili tožilstvo.

Ukradel pištolo

V okolici Šmarjeških Toplic je nekdo vlomil v starejšo stanovanjsko hišo in odtujil pištolo in kljunasto merilo. Lastnik je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Ob gotovino

Med 20. in 21. julijem je nekdo v Krškem vlomil v poslovne prostore in ukradel gotovino in ključe.

Bakreni žlebovi

V Podbočju je nekdo med 20. in 21. julijem z objekta odnesel okoli 18 metrov bakrenih žlebov in lastnika oškodoval za 1.600 evrov.

Okradena na počivališču

V noči na nedeljo je na parkirnem prostoru počivališča ob avtocesti neznanec potrkal na okno avtomobila, v katerem je počivala oškodovanka in jo zvabil iz vozila s pretvezo, da je na njenem vozilu predrta zadnja pnevmatika. Ko je izstopila iz vozila, je najverjetneje drug storilec iz avta odnesel torbico z dokumenti in 3.200 evri gotovine.

Ob gotovino in nakit

V isti noči neznanec je v Črnomlju vlomil v stanovanjsko hišo in odnesel gotovino ter več kosov nakita. Oškodovanca v času vloma ni bilo v hiši, vrednost odtujenih predmetov pa naj bi bila okoli 7000 evrov.

Vlomil v pisarno

Vlomilci so bili na delu tudi na Otočcu, kjer je neznanec vlomil v poslovne prostore podjetja in ukradel 750 evrov.

B. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava