V Mokronogu vsi najboljši

28.7.2012 | 09:30

Foto: arhiv; R. N.

Foto: arhiv; R. N.

Mokronog - V Mokronogu poteka drugi letošnji turnir slovenske serije v odbojki na mivki, Deu Open 2012 Mokronog, po prvem dnevu napetih dvobojev pa so znani že vsi polfinalisti. Za finale se bosta danes borila tudi slovenska prvaka Danijel in Jan Pokeršnik, ki bosta na Dolenjskem skušala ubraniti lanskoletno zmago, sporočajo organizatorji.

Brata Pokeršnik sta se med najboljše štiri dvojice prebila potem, ko sta bila v prvem krogu prosta, v drugem z 2:0 odpravila domačina Roka Žlajpaha in Gregorja Erpiča ter bila v tretjem krogu, po več kot uri igre, tesno z 2:1 (21:13, 16:21 in 20:18) v nizih, boljša še od tretjih nosilcev turnirja, Jureta Petra Bedrača in Lea Mohoriča.

Bedrač in Mohorič, ki sta tako morala v repasaž, sta imela v prvem krogu turnirja kar nekaj težav z Maticem in Juretom Pogorelcem, saj sta zmagala šele po treh nizih, z 2:1. V nadaljevanju sta gladko, z 21:12 in 21:11, odpravila mladinska prvaka, Primoža Vidmarja in Sergeja Drobniča, v finalu repasaža pa sta imela znova veliko dela z Urošem Kržetom in Davidom Čukom, a sta si na koncu z 2:1 vendarle zagotovila nastop v sobotnem polfinalu.

V boj za finale se bosta podala tudi slovenska podprvaka, Tadej Boženk in Anže Bahč, ki sta si polfinalni nastop zagotovila potem, ko nasprotnikom nista oddala niti niza. Korošca, sicer druga nosilca Deu Opna v Mokronogu, sta bila v prvem krogu prosta, v drugem sta z 2:0 odpravila Kržeta in Čuka, v 3. pa sta bila z enakim izidom boljša še od Jerneja in Gašperja Vrhunca.

Za dvojico Vrhunc/Vrhunc pa poraz v 3. krogu ni bil usoden, saj sta si Jernej in Gašper polfinalni nastop zagotovila v finalu repasaža, potem ko sta bila z 2:0 boljša od Jerneja Tomazina in Simona Koširja.

Sobotni polfinalni obračuni se bodo začeli ob 18.30, finalna tekma pa bo na sporedu ob 21. uri, še sporočajo organizatorji.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava