bela krajina

V Sodevcih vleka vrvi čez Kolpo

28.7.2012 | 08:20 | STA

Na Kolpi (Foto: arhiv; M. B-J.)

Na Kolpi (Foto: arhiv; M. B-J.)

Sodevci - Polansko turistično športno društvo Stari trg ob Kolpi bo ob sodelovanju hrvaških kolegov iz Blaževcev v Sodevcih na slovenski in Zapeči na hrvaški strani danes ob 10. uri priredilo vleko približno 160 metrov dolge vrvi preko Kolpe. V vleki vrvi se bodo na obeh straneh državne meje, ki poteka po sredini reke, pomerile najmanj tri 15-članske ekipe.

Kot je predsednik Zveze društev vrvašev Slovenije Ladislav Levart povedal za STA, se bodo tekmovalci zbrali ob 9. uri, na slovenski strani pa bodo vlekle ekipe s prvega državnega prvenstva v vleki vrvi, ki so ga priredili lani.

V vleki vrvi se bodo pomerili tudi člani gasilskih društev in policisti, če bo zanimanje, pa bodo sestavili ekipe še iz obiskovalcev prireditve. Hkrati bodo na hrvaški strani prikazali reševanje ponesrečenca z gore, priredili tekmovanji harmonikarjev in v kuhanju golaža, na prizorišče veselice pa bodo pripeljala starodobna vozila, je nadaljeval Levart.

Prireditve se bo udeležil tudi kandidat SD za predsednika republike Borut Pahor, ki se bo pridružil ekipi gasilcev.

Ker prireditev poteka na maloobmejnem območju, izjemoma pa bo prečkanje maloobmejnega prehoda dovoljeno tudi njenim obiskovalcem iz drugih krajev, morajo imeti ti pri sebi veljavne osebne izkaznice ali potne liste, je opozoril Levart. Prireditelji upajo, da bo prireditev postala tradicionalna.

Društvo vrvašev s sedežem v Velenju so ustanovili pred desetimi leti, v Sloveniji pa deluje približno 150 vrvašev, ki si prizadevajo vleko vrvi spraviti na višjo raven ter jo uvrstiti med slovenske športne tekmovalne panoge, je še povedal Levart.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava