Prodaja Adrie Mobil zrasla le na nemškem trgu

28.7.2012 | 10:45

Sonja Gole (Foto: Adria Mobil)

Sonja Gole (Foto: Adria Mobil)

Novo mesto - Adria Mobil iz Novega mesta je v letošnjem prvem polletju prodala za 127 milijonov evrov oz. več kot 4800 svojih izdelkov, njen čisti dobiček v znesku 5,6 milijona evrov pa je bil v skladu s cilji družbe. Na svojih ključnih trgih so rast zabeležili le v Nemčiji, razmere v evropski karavaning industriji pa ostajajo nestabilne, so sporočili.

Kot so zapisali v družbi, podatki z evropskega trga počitniških vozil v zadnjih 12 mesecih kažejo krčenje obsega prodaje avtodomov za odstotno točko, pri prodaji počitniških prikolic pa so tam v enakem obdobju zabeležili padec za dobrih šest odstotnih točk.

Adria Mobil je v močno konkurenčnem panožnem okolju ohranila in na nekaterih trgih celo povečala svoj tržni delež, ki pri počitniških prikolicah in avtodomih znaša približno šest odstotkov, do konca leta pa v družbi pričakujejo dodatni, a manjši padec prodaje, tako da bodo po njihovih ocenah letos prodali približno 145.000 omenjenih izdelkov, so napovedali.

Družba je tudi zaključila niz predstavitev svoje kolekcije za prihodnje leto, po njenih podatkih pa prvi odzivi nanjo potrjujejo kakovost, inovativnost in funkcionalnost njihovih izdelkov ter razvojnih projektov. Zato z optimizmom pričakujejo prvo predstavitev novosti njihovim kupcem, ki se bo tradicionalno začela na največjem panožnem sejmu v Düsseldorfu konec avgusta, so dodali.

Generalno direktorico Sonjo Gole, ki dobrih 16 let vodi Adrio Mobil, največjo družbo holdinga ACH, je nadzorni svet SCH v četrtek imenoval tudi za generalno direktorico družbe ACH s petletnim mandatom. Vodenje ACH bo Goletova prevzela 1. oktobra, na tem mestu pa bo zamenjala Hermana Rigelnika, ki se bo upokojil. Ob tem ostaja generalna direktorica družbe Adria Mobil, kjer bo svoje delo nespremenjeno opravljala tudi v prihodnje. »Imenovanje je načrtovana in dogovorjena sprememba, ki zagotavlja kontinuiteto dela in vodenja obeh družb. To imenovanje sprejemam in razumem kot veliko zaupanje in odgovornost, zato bom tudi v prihodnje vso svojo energijo vlagala v uresničevanje ciljev tako družbe Adria Mobil kot tudi holdinga ACH« je imenovanje komentirala Sonja Gole.

STA/M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava