novice

Danes še vroče, že v naslednjih dneh deževno

28.7.2012 | 16:45 | STA, J. A.

Mnogi so se danes že ohladili v bazenčkih. (Foto: J. A.)

Mnogi so se danes že ohladili v bazenčkih. (Foto: J. A.)

Vam je vroče? Danes še potrpite, že jutri nas popoldne lahko ohladijo nevihte, v ponedeljek pa bo oblačno s krajevnimi padavinami. Vremenska napoved pravi, da danes popoldne in zvečer v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije lahko nastane kakšna nevihta, drugje pa bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodnik, pravijo na Agenciji RS za okolje.

Jutri bo bo na Primorskem večinoma sončno, drugod sprva delno jasno, popoldne spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Nekatere izmed njih bodo lahko tudi močnejše. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne danes od 29 do 34, jutri od 26 do 32 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo sončno in vroče vreme. Na območju Alp bodo popoldne in zvečer nevihte. Jutri bo ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Hrvaške večinoma sončno, drugod spremenljivo oblačno. V Alpah bodo pogoste nevihte.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem in deloma srednjo Evropo je območje visokega zračnega pritiska. Alpam se od severozahoda približuje hladna fronta. Nad naše kraje priteka z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. V torek bo sprva še zmerno do pretežno oblačno a večinoma suho, popoldne se bo postopno razjasnilo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava