ostali športi

Novomeščanka uspešno na EP v golfu

29.7.2012 | 07:20 | STA

Foto: M. J.

Foto: M. J.

Ljubljana - Francozinja Celine Boutier je prepričljivo zmagala na evropskem prvenstvu v golfu, ki je potekal na igrišču v Smledniku pri Ljubljani. Najboljši slovenski predstavnici sta bili Katja Pogačar, ki je končala na 20. mestu, in Novomeščanka Nastja Banovec, ki je bila trideseta. To sta najvišji uvrstitvi Slovenk na vseh dosedanjih evropskih prvenstvih.

Francozinja je štiridnevno tekmovanje končala s šestnajstimi udarci pod parom igrišča in drugouvrščeno, rojakinjo Shannon Aubert, ugnala za šest udarcev. Slovenki, ki sta se uvrstili v rez, sta zadnji dan igrali slabše, tako da sta nekoliko pokvarili visoki uvrstitvi, ki sta jih držali pred zaključnim krogom. Kljub temu sta bili obe zadovoljni, saj sta dosegli oziroma presegli pričakovanja.

Osemnajstletna Katja Pogačar iz Ljubljane, ki je EP končala pri rezultatu + 1, je povedala, da si je pred prvenstvom postavila najvišji cilj - zmago, a nato priznala. "Ko sem videla ostale igralke, je bilo jasno, da nam nekaj še manjka za povsem vrhunski rezultat. Zagotovo pa je tako veliko tekmovanje odlična izkušnja za naslednje turnirje in tudi rezultat je spodbuden. Moj dolgoročni cilj je nastop na olimpijskih igrah čez štiri leta."

Bolj kot Pogačarjeva je bila svojega rezultata vesela 22-letna Novomeščanka Nastja Banovec. "Rezultat je vrhunski, vendar pri golfu je vedno če ... Če bi zadela nekaj kratkih udarcev, bi bila lahko tudi med prvimi dvajsetimi igralkami. Evropsko prvenstvo je bila zame izjemna izkušnja, še posebej, ker se je odvijalo na domačem igrišču, ki je bilo fenomenalno pripravljeno," je dejala Nastja Banovec, ki je končala pri + 3.

Na EP je nastopilo pet slovenskih igralk. Urša Orehek je za las zgrešila uvrstitev v rez in končala tekmovanje na 67. mestu, Anja Kirn je bila 112., Tajda Šarkanj pa 119. med 144 nastopajočimi igralkami iz štiriindvajsetih držav.

"Katja in Nastja sta dosegli najvišji uvrstitvi naših igralk na dosedanjih evropskih prvenstvih, kar je lepa spodbuda za prihodnja velika tekmovanja. Obe sta dokazali, da sta iz pravega testa in da si lahko ob trdem delu obetata lepo prihodnost," je nastope Slovenk ocenil selektor reprezentance Uroš Gregorič.

Organizacijsko je bilo tekmovanje na visoki ravni. Evropska golf zveza (Ega) je pohvalila tako odlično pripravljeno igrišče Diners kot ostale zadeve, ki sodijo k velikim prvenstvom. "Mnogo tujcev je bilo prvič v Sloveniji in prav vsi so bili navdušeni nad golfom, lepotami Slovenije in prijaznostjo ljudi. To je bila lepa promocija za našo državo, piko na i dogajanju pod Šmarno Goro pa sta postavili naši tekmovalki, od katerih si glede na uvrstitve na jakostni lestvici nismo obetali tako vrhunskih rezultatov. Zmaga je zasluženo odšla v Francijo, ki je imela v Sloveniji najvišjepostavljene igralke," je povedal generalni sekretar Golf zveze Slovenije Gorazd Kogoj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava