rokomet

Krkaši že zavihali rokave

31.7.2012 | 11:00 | B. B.

Slavko Ivezić (Foto: MRK Krka)

Slavko Ivezić (Foto: MRK Krka)

Krkaši že zavihali rokave

Novo mesto - Rokometaši novomeške Krke si pred začetkom nove sezone niso vzeli veliko počitka. Avgust bo za krkaše naporen, saj pripravljalno obdobje poleg dopoldanskih in popoldanskih treningov prinaša tudi osem prijateljskih obračunov, so sporočili iz kluba.

S treningi so začeli prejšnji četrtek, na zbor pa so po besedah trenerja Slavka Ivezića prišli prav vsi, na katere v prihodnji sezoni velja računati.

"Lahko rečem, da so nekateri med premorom delali dobro, nekateri so bili manj aktivni. Sicer začenjamo s polno paro, z žogo, kajti posebnih kondicijskih priprav ne bomo imeli. Več ali manj bomo zadevo izpeljali s kondicijo in rokometno vsebino, tako da bo vse skupaj povezano. Radi bi v desetih dneh prišli na tak nivo, da lahko odigramo prvo tekmo," je vtise po štirih treningih včeraj strnil Ivezić.

Vse priprave na sezono 2012/13 bo članska ekipa opravila v Novem mestu, na včerajšnjem treningu pa sta se že kalila dva novinca. Dres Krke sta oblekla 21- letni Celjan Jan Irman in Matjaž Erčulj (Ivančna Gorica).

Po lanski uspešni sezoni, ko se je Krka v državnem prvenstvu povzpela vse do 7. mesta, so iz kluba odšli Aleš Sirk, Izidor Hotko (Dobova), Dejan Čančar (Belorusija) in Miha Svetelšek (Krško).

O ciljih za prihajajočo sezono je strateg Krke povedal: "Želim si, da se ne bi skozi celo leto borili za obstanek na način, kot smo se lani. Radi bi šli bolj suvereno skozi prvenstvo. Ali bo to dovolj za šesto ali sedmo mesto, o tem še ne morem soditi. Ekipo in igro bomo skušali postaviti tako, da bomo lahko enakovreden nasprotnik vsaki ekipi. Kaj bo to prineslo, je odvisno tudi od vseh ostalih dejavnikov."

Krka bo prvo prijateljsko tekmo odigrala doma, 11. avgusta v goste prihaja ekipa Velike Gorice s Hrvaške, tekma bo v soboto ob 11.30 uri v športni dvorani Marof, so še sporočili iz rokometnega kluba.

Ekipa MRK Krka v sezoni 2012-2013:

LZ: Jan Irman, Matjaž Erčulj, Aljaž Lavrič
DZ: Jernej Papež, Matej Flajs
DK: Matej Flajs, Jan Jurečič
LK: Mitja Klobčar, Timon Orlič
SZ: Patrik Leban, Gal Adamčič, Jernej Furdi
Krožni: Robert Cvikl, Uroš Fink, David Didovič, Rok Trkaj
Vratarji: Anže Vrbinc, Matej Štangelj, Urban Grubar

Trener: Slavko Ivezić
Pomočnik trenerja: Iztok Adamčič

Fizioterapevt: Borut Škedelj

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava