Sevniški policisti na delu zalotili vlomilce - tarča je bila cerkev

3.8.2012 | 11:25

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Sevniški policisti so s hitrim in učinkovitim posredovanjem sinoči prijeli storilce, ki so vlomili v cerkev, so danes sporočili s PU Novo mesto. Policiste na Operativno komunikacijskem centru je občan včeraj nekaj pred polnočjo obvestil o sumljivih neznancih, ki naj bi vlamljali v cerkev na območju Policijske postaje Trebnje.

OKC je takoj obvestil vse policijske patrulje in sevniški policisti so že v nekaj minutah prišli na kraj. Policista sta pred cerkvijo prijela 34-letnega osumljenca in ga vklenila, v cerkvi pa še 34- in 32-letnega osumljenca. Eden izmed storilcev je čakal pri osebnem avtomobilu, druga dva pa sta z orodjem preščipnila kovinsko rešetko in vlomila skozi okno. Iz cerkve sta skušala ukrasti skrinjo z denarjem, ki sta jo že pripravila za transport.

Trebanjski policisti so osumljencem odvzeli prostost in jih pridržali. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in zasegli osebni avtomobil. Vse tri osumljence so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in kaznivih dejanj z elementi nasilja. S kazensko ovadbo bodo trojico privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prijeli tudi tatova

Sevniški policisti so bili sicer dan prej, v sredo nekaj pred 20. uro še obveščeni, da so se na dvorišče stanovanjske hiše v Sevnici pripeljali neznanci. Eden je zamotil starejšo oškodovanko, drugi pa je vstopil v hišo in odnesel 300 evrov. Storilca sta se odpeljala z osebnim avtomobilom. Policisti so jih takoj začeli iskati in nekaj minut kasneje ustavili osebni avtomobil z osumljencema. 43- in 22-letnemu osumljencu so odvzeli prostost. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

M. M.

Komentarji (2)

4.8.2012Ocenikren 
kaj ni blo to v Šentrupertu?
4.8.2012Ocenisoseda 
ne more biti vse v Šentrupertu, tu imajo debele paradižnike!

Komentiraj prispevek