gospodarstvo

V stečaju priznanih za 42,478 milijona evrov terjatev

3.8.2012 | 15:35 | STA

Foto: P. P., arhiv DL

Foto: P. P., arhiv DL

Celje, Radeče - Upniki družbe Radeče Papir, ki je od začetka aprila v stečaju, so prijavili za 91,261 milijona evrov terjatev. Stečajni upravitelj Borut Soklič jih je priznal za 42,478 milijona evrov, pogojno jih je priznal za 14,328 milijona evrov, ostale pa prereka.

Večji del ali 31,723 milijona evrov prerekanih terjatev se nanaša na prerekanje zaradi njihove večkratne prijave. Nekateri upniki so namreč terjatve prijavili tako v postopku prisilne poravnave kot v stečajnem postopku. Zato je upravitelj podvojene terjatve prerekal, pri tem pa je upošteval prijavo z višjim zahtevkom.

Največ terjatev je stečajni upravitelj priznal bankam. NKBM je priznal za 9,215 milijona evrov terjatev, avstrijski Raiffeisenlandesbank za 8,594 milijona evrov, NLB za 6,410 milijona evrov, Abanki Vipa za 4,540 milijona evrov, je razvidno iz današnje objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Od skupne višine priznanih terjatev je 2,752 milijona evrov priznanih kot prednostne terjatve, 20,184 milijona evrov kot zavarovane terjatve in 19,542 milijona evrov kot navadne terjatve.

V roku je na sodišče prispelo 628 prijav. Ena prijava izločitvene pravice je prispela po izteku roka, a še pred oddajo osnovnega seznama in je bila zaradi preglednosti vključena v predmetni osnovni seznam preizkušenih terjatev, je navedel upravitelj.

Do priprave osnovnega seznama preizkušenih terjatev je upravitelj prejel obvestilo Javnega jamstvenega in preživninskega sklada RS o poplačilu v višini 715.221 evrov, s čimer so terjatve delavcev zaradi subrogacije prešle na sklad, je še navedel v osnovnem seznamu preizkušenih terjatev.

‹ nazaj

Komentarji (1)

4.8.2012Oceniradečan 
Super! Prav zanima me, v kolikšnem znesku je vložil terjatev baraba Tevž. Ali pa si je svoje že poplačal z papirjem, katerega so vozili iz skladišča RP pred dobrim mesecem?!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava