bela krajina

Prihaja še Črnfest: festival glasbe, gledališča, smeha...

7.8.2012 | 11:00 | M. M.

Zlatko Kaučič (Foto: spletna stran Črnfesta)

Zlatko Kaučič (Foto: spletna stran Črnfesta)

Niet (Foto: spletna stran Črnfesta)

Niet (Foto: spletna stran Črnfesta)

Črnomelj - V Črnomlju se drevi ob 21. uri začenja 5. kulturni festival Črnfest, ki bo s po štirimi do petimi prireditvami tedensko do 25. avgusta potekal v atriju tamkajšnjega gradu. Prireditelji so ga letos podnaslovili Festival dobre glasbe, gledališča, smeha in otroškega rajanja.

Kot je povedal podpredsednik Kluba belokranjskih študentov Tomaž Čurk, se festival drevi začenja s stand up predstavo Mojstri smeha v 3D Boštjana Gorenca - Pižame, Mladena Pahoviča in Janeza Trontlja, Črnfestov spored pa v nadaljevanju prinaša gledališke nastope, predstave za otroke, rock in druge koncerte ter še nekatere prireditve.

Med vidnejšimi izvajalci je opozoril na koncert jazzovskega tolkalca Zlatka Kaučiča, hrvaško skupino The Bambi Molesters in druge glasbene skupine, kot so Katalena, Dubzilla, Sportbilly krši embargo in Niet, medtem, ko bo gledališki del festivala med drugim prinesel predstavo Še vedno samo gledamo črnomaljske študentske gledališke skupine in premiero belokranjskega celovečernega filma Petek 13. - Maščevanje padlih.

Prireditve bodo potekale ob torkih, sredah, četrtih, petkih in sobotah, vstopnina bo prilagojena študentskim žepom. Organizatorji festivala so Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine, črnomaljski Mladinski center Bit in občina Črnomelj.

Spored Črnfesta najdete tudi na naši povezavi Namig za premik.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava