Zaradi zapore Ljubljanske gneča, kjer je ne bi smelo biti

7.8.2012 | 12:30

Krožišče pri Bučni vasi – proti Bršljinu oz. centru ne gre, obvoz preko severne obvoznice. (Foto: M. M.)

Opozorilo o zapori pri PU Novo mesto.

Novo mesto - Zaradi obnove je od včeraj zaprta Ljubljanska cesta v Novem mestu. Popolna zapora omenjene lokalne ceste velja od krožišča v Bučni vasi do odcepa za ulico V Brezov log. Že prvi dan pa je zapora povzročila precej slabe volje, predvsem stanovalcem na Cesti brigad in v okolici bršljinske osnovne šole.

Tamkajšnja cesta je namreč ozka in ob njej je moč srečati veliko sprehajalcev in otrok, predvsem bo tako čez dobre tri tedne, ko se bo začelo novo šolsko leto. Marsikateri voznik pa se ne drži začrtanega obvoza, ki poteka po severni obvoznici in bistveno podaljša pot, ampak izbere bližnjico skozi omenjeno cesto.

Zapora Ljubljanske bo trajala tri mesece, torej do 6. novembra.

M. M.

Galerija

Komentarji (10)

7.8.2012Oceniobvoznik 
3 mesece se mi zdi precej dolga doba za zaporo na eni glavnih novomeških vpadnic. Kdaj bomo končno znali kaj naredit hitro. Tudi odgovorni ki dovoljujejo takšne zapore bi se lahko malce zamislili, ampak verjetno nihče ni z našega konca.
8.8.2012Ocenipodgurc 
se strinjam z obvoznikom! Ali se res ne da pohiteti z deli? ali izvajacem še vedno ni jasno da je v takšnih primerih potrebno pohitet, da se lahko dela v dveh izmenah???? sicer pa ko j.... navadne smrtnike! Se bodo po 1. septembru občani že ubijali skozi center in Kandijo! Bravoooooooooooooooooooo!
9.8.2012OceniAlan Harper 
Se bomo pa okoli vozili..treba potrpeti,ne pa samo jamrati.Mene nič ne moti.
9.8.2012Ocenihej brigade 
Zdej bi lahko malo posodobili tisto ime ulice iz leta 1945 "Ulica brigad" v bolj aktualno "Ulico kolon" recimo.
9.8.2012Oceni3554 
Mene ne moti. Prav nasprotno, vesel sem, da bo cesta končno v celoti obnovljena.
10.8.2012Ocenibršljinčan 
Cesta ne bo obnovljena v celoti, ampak samo njen manjši del. Verjetno prvenstveno zaradi (še enega) trgovskega centra.
10.8.2012Oceniobvoz 
Sem se namesnko zapeljal po označenem obvozu. Se izgubiš zagotovo. Me zanima kako se znajdejo ne lokalni prebivalci, tujci. Da o označenosti in skritih znakih ne govorimo. Me zanima, če je obvoz urejen, postavljeni znaki, tako kot je bila zapisano v dokumentu za odobritev zapore. Glede na to, kdo je izvajalec je šlamparija zagotovljena. Kje ste turistični delavci Novega mesta, saj ste plačani za svoje delo?
10.8.2012OceniAlan Harper 
@obvoz...tudi sam se vsakodnevno peljem po tem obvozu,pa se nič ne izgubiš.Ne govori nekaj kar ni res.Vsak normalen človek zna peljati po obvozu...samo pumpaš,da stvar res zgleda da je vse narobe.
10.8.2012Ocenibršljinčan 
Za nepoznavalce lokalnih razmer, bodo težave. Se strinjam z "obvozom". Ne gre soditi razmer, če si domačin ali kot komentira gornji komentator, "normalen človek".
13.8.2012Oceniobvoz 
Harper Glede na to, da si eden bolj redkih "normalni ljudi" (razen, če imaš za normalne samo lokalne prebivalce ob obvozu), in ker se vsak dan voziš po obvozu, kot praviš, še malo opazuj, koliko voznikov ne ve " ne kod ne kam", s tem pa nehote povzročajo dodatno gužvo. Sicer pa je bilo moje osnovo vprašanje: ali je zapora urejena in označena v skaldu s projektom zapore, z vsemi predvidenimi oznakami in smerokazi. Kolkor jaz poznam te zadeve mora biti za obvoz izdelan Načrt obvoza sicer ga Upravna enota , ker gre tu za občinske ceste je vpletena tudi občina, ne odobri. Zapora Ljubljanske pa skoraj gotovo ni v pristojnosti občine NM.

Komentiraj prispevek