Danes razstava del z Dvorskih likovnih dnevov

10.8.2012 | 15:00

Danes razstava del z Dvorskih likovnih dnevov
Danes razstava del z Dvorskih likovnih dnevov

Dvor - Iz konstruktivnega pogovora med člani družine Rezelj z Dvora in profesorico likovne umetnosti Ano Cajnko se je pred dobrim mesecem rodila ideja, da v avgustu organizirajo Dvorske likovne dneve. Nad odzivom nad prvo slikarsko kolonijo so bili presenečeni vsi, saj se jih je udeležilo kar 11 priznanih slovenskih in tujih likovnih umetnikov: Rajko Čuber, Milena Gregorčič, Metka Vovk Mauser, Andrej Pavlič, Mojca Vilar, Ana Cajnko, Barbara Demšar, Agata Pavlovec, Lovro Inkret, Lojze Kalinšek in Irena Gayatri iz Zagreba.

Od torka do danes so likovniki na svoja platna prelivali motive, ki so jih najbolj prevzeli. Kot je povedala Cajnkova, se v njih pogosto pojavljata modra in zelena, barvi, ki sta značilni za ta konec Suhe krajine, seveda, tudi po zaslugi reke Krke, ki teče v neposredni bližini.

Danes ob 18. uri bodo pod kozolcem domačije Rezelj odprli razstavo del, ki so nastala v teh štirih dneh. Kot je povedal Rok Rezelj, bodo tam dva dneva, potem pa jih bodo za nekaj časa prestavili še v Blatnikov hram, kjer si jih bo mogoče ogledati, pa tudi kupiti.

J. A.

Galerija

Komentarji (2)

12.8.2012Ocenijana 
Vseh pohval vreden dogodek v prečudovitem okolju Rezljeve domačije. Bi pa človek pričakoval tudi vsaj kratek obisk domačega župana, ki bi s svojo navzočnostjo pokazal, da tudi lokalna skupnost podpira prizadevanja posameznikov pri širjenju splošne kulture.
12.8.2012OceniRobin Hood 
Lep dogodek in dodatna popestritev dogajanja v občini Žužemberk.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava