Polletje v Zavarovalnici Tilia nadpovprečno

10.8.2012 | 17:30

Polletje v Zavarovalnici Tilia nadpovprečno

Novo mesto - V Zavarovalnici Tilia, edini večji družbi s področja financ in zavarovalniške dejavnosti na Dolenjskem, so se danes pohvalili, da je družba prvo polletje leta 2012 zaključila z dobrimi poslovnimi rezultati. Dosegla je 3,1 milijona evro dobička, kar je precej več v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu in tudi več, kot so načrtovali.

V prvem polletju so v tej zavarovalnici zbrali 48,1 milijona evrov kosmate premije, pri čemer se 10,5 odst. nanaša na življenjska in ostalo na premoženjska zavarovanja.V celem lanskem letu so zbrali 79,2 milijona evrov bruto premij in ustvarili 2,3 milijona evrov čistega dobička, kar je bilo največ do tedaj.

V prvem polletju je bila skupna rast premije glede na prvo polletje lani 7,6-odstotna.  Tako ima zavarovalnica, kot sporočajo iz Tilie, spet nadpovprečno rast premije v zavarovalniški panogi,  saj slovenski zavarovalni trg sicer zaznava 3,8-odstoten padec.

Tilia je povečala tudi tržni delež na 4,4 odst. med vsemi zavarovalnicami in med kompozitnimi zavarovalnicami na 5,9 odst. Konec leta 2011 je imela 3,8-odstotni tržni delež med vsemi zavarovalnicami.

Tilia, ki je imela konec leta 378 zaposlenih,  je prvo polletje zaključila s 3,1 milijona evrov dobička, kar je štirikrat več kot v enakem obdobju lani. "Dobiček je rezultat večje produktivnosti na zaposlenega, zniževanja stroškov, kakovostnejšega prevzema rizikov, kakovostne naložbene politike, pospešene izterjave zapadlih terjatev ter odlične storitve vseh služb, " pojasnjujejo v zavarovalnici.

Kot še dodajajo, prvi rezultati kažejo, da je bil zanje uspešen tudi mesec julij.

B. D. G.

Komentarji (1)

12.8.2012OceniRobin Hood 
Uf .... to pa je novica.... o uspehu - dobičku. Premije dvignejo in imajo dobiček, potem pa vodilni govorijo o uspešnosti. Resnici na ljubo pa ostale zavarovalnice prehitevajo po levi in desni z konkurenčnimi storitvami. Žal večina slovenskih državnih monopolistov funkcionira po metodi, dvignimo ceno.. in je dobiček, potem se pa uprave, ki so po večini politično nastavljene hvalijo o uspešnosti.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava