kronika

Poškodoval se je na toboganu; iskanje v jezeru se nadaljuje

10.8.2012 | 18:25 | M. M.

Kočevskim potapljačem so danes na pomoč priskočili še vojaki. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Kočevskim potapljačem so danes na pomoč priskočili še vojaki. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Ob 10.54 se je pri vožnji po toboganu na kopališču v Termah Čatež poškodoval obiskovalec. Posredovali so brežiški reševalci, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč in ga odpeljali na zdravljenje v tamkajšnjo bolnišnico.

Gorele smeti

Ob 13.40 so ob Cesti v Mestni Log v Dolgi vas (občina Kočevje) gorele smeti in odpadki gradbenega materiala na manjši površini. Pogasili so jih gasilci PGD Kočevje.

Pri iskanju pogrešanega pomagajo še vojaki

V Kočevju oz. tamkajšnjem jezeru sicer še vedno poteka iskalna akcija pogrešanega 26-letnika. Zadnjič so ga na Rudniškem jezeru videli včeraj popoldne, okoli 30 potapljačev ga je iskalo do poznega večera, delo jim je oteževala mrzla voda in slaba vidljivost. Danes se iskanje nadaljuje, vanj pa so se na pobudo Policijske postaje Kočevje in prošnjo ministrstva za notranje zadeve vključili še pripadniki 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske. V reševalni akciji vojska sodeluje s petimi pripadniki, namenskim plovilom Č-52 za transport potapljačev in opreme, z vlečnim sonarjem in potapljaško opremo, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na PU Ljubljana, so bili o pogrešanem moškem obveščeni včeraj nekaj minut pred 14. uro, ko so ga očividci videli med kopanjem v jezeru. Takoj po prejetem obvestilu so policisti skupaj z gasilci in potapljači pregledali tako okolico kot tudi del jezera, vendar ga do večernih ur, ko je bila iskalna akcija prekinjena, niso našli. Policisti so na obrežju jezera našli oblačila, ki pripadajo 26-letniku iz okolice Kočevja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava