namig za premik

Poletni koncerti DŠB: Eva Cassidy tribute, terasa restavracije Štefanič

11.8.2012 | 21:00

Poletni koncerti 2012

20. julij, 21. julij, 27. julij, 11. avgust, 17. avgust

Lokacija: terasa Restavracije Štefanič

Začetek: 21:00

Poletne večere bodo tudi letos popestrili mladi glasbeniki, ki nas bodo popeljali v različne žanre in ritme. V juliju in avgustu bomo uživali v glasbi petih glasbenih skupin. Po končanih koncertih sledi druženje ob glasbi DJ-jev, glasbenih jam sassion-ih in improvizaciji.

SOUL, JAZZ in JAZ (jazz/soul)

20. julij

Skupino sestavljajo štirje glasbeniki (Anja Hrastovšek, Anže Vrabec, Jan Gregorka, Anže Žurbi), dejavne pri mnogih slovenskih zasedbah – Magnifico, Trkaj & Rapostoli, Jadranka Juras, Tabu, Zlatko in Optimisti, Tide, Jazzva, The Artbeaters idr.

Svojevrstno so se lotili jazz standardov, soul in pop uspešnic, disco legend, tudi slovenskih zimzelenih. Skupaj iščejo načine kako predrugačiti pesmi, ki so že velikokrat izzvenele v različnih poustvarjalnih sestavih, in iz njih narediti nekaj svežega.

Z lahkotnostjo, sproščenostjo in suverenostjo bodo zadovoljili tako zahtevnejšo publiko, kot tudi zabave željne obiskovalce.

ATARAXIA (metal/dub/reggae)

21. julij

Novorojena skupina, ki je nastala leta 2011, z misijo, da poveže različne glasbene elemente, kot so metal in počasen ter lahek reggae/dub. Trenutno skupino sestavljajo trije glasbeniki: Domen Koneski za bobni, Nejc Oršanič s kitaro in Janže Lorber z basom. Radi se dotikajo neznanega in mešajo prepovedano. Njihove melodije in toni so edinstveni. Menijo, da ni nikogar, ki ne bi začel plesati ali pa vsaj migati z glavo in nogo ob njihovi glasbi.

BETA PROJECT (acoustic rock)

27. julij

Skupino sestavljata prijatelja Beno Kovačič in Tadej Šuštaršič. Oba kitarista, Beno še na vokalu. Skupaj igrata akustične priredbe znanih skladb.

EVA CASSIDY TRIBUTE (jazz)

11. avgust

So izkušeni mladi glasbeniki, ki so se zbrali z željo, da se čudovite interpretacije znanih standardov ameriške pevke in kitaristke Eve Cassidy še naprej izvajajo in pričarajo lepe poletne večere obiskovalcem koncertov. Predvsem pa se gre tudi za njihovo osebno zadovoljstvo, ki ga dosegajo z izvajanjem njenih priredb.

ŽBEND (acoustic)

17. avgust

Skupina perspektivnih glasbenikov iz Brežic, navdihnjenih s čari akustike, se nam bo predstavila po vzoru Mi2 in Caro Emerald. Z izjemnim vokalom ob spremljavi strun bodo pričarali prijetno vzdušje vsem prisotnim.

Salsa večeri

14. julij, 21. julij, 28. julij, 4. avgust

Začetek: 21:00

Lokacija: terasa kluba Hacienda

A se želite v poletnih večerih zazibati v salsa ritmih? Potem se nam pridružite na poletni terasi in z nami zaplešite prave kubanske plesne korake. Začeli bomo ob 21. uri ob izbranih sobotah, eno uro namenili tečaju, potem pa nadaljevali s plesom. A ste pripravljeni priti na vroče plesišče in se zavrteti z nami? Vstop prost.

DŠB Beach Volleyball poletje 2012

15. julij, 29. julij, 25. avgust

Začetek: 10:00

Lokacija: Bubka bar, Dečno selo

Tokratno poletje bo aktivno z nizom turnirjev v odbojki na mivki. Vabljene so moške in ženske ekipe, pri moških dvojice, pri ženskah dvojke ali trojke. Prijavnina znaša 10 EUR na ekipo.Najboljši bodo deležni pokalov, lepih denarnih in praktičnih nagrad. A že trenirate in ciljate na zmago?

Roštiljada 2012

1. september

Začetek: 14:00

Lokacija: Velike Malence

Odbojka, mali nogomet, soapball, DJ, zanimive nagrade, koncerti priljubljenih glasbenih skupin in seveda dobrote iz roštilja. Vse to in še veliko več te čaka na letošnji veliki Roštiljadi. Pričeli bomo ob 14. uri in sicer s športnimi aktivnostmi, kjer se boste lahko pomerili v odbojki, malem nogometu in soapball-u! Najhitrejši in najbolj vzdržljivi pa boste za nagrado prejeli tudi zanimive praktične nagrade. Vso to dogajanje bo popestril naš DJ in pa seveda odlični čevapčiči iz roštilja. Zvečer se bomo zabavali s skupinami Wtf!? in Rumkola ter vsem dobro znano skupino Rok'n'Band. V primeru slabega vremena športne aktivnosti odpadejo, koncerti (z začetkom ob 20. uri) pa se prestavijo v dvorano MC Brežice.

Photoshop za začetnike

4. september

Začetek: 18:00

Lokacija: MC Brežice

Želiš poletje preživeti v Dubaju, na Niagarskih slapovih ali Maldivih? Verjemi, da lahko svoje prijatelje pretentaš in z računalniškim programov ustvariš svoje sanjske počitnice. Če te zanima obdelava fotografij, izdelava plakatov, letakov, vizitk in ostalih vizualnih umetnin s pomočjo Photoshopa, se nam pridruži na tečaju za začetnike v obsegu 15 ur (pet srečanj po 3 ure). Tečaj bo potekal v mesecu septembru, vsak torek in četrtek od 4. 9. do 18. 9. ob 18. uri. Glede terminov so možni dogovori v kolikor bi celotni skupini to ustrezalo. Cena za člane društva je 20 EUR, za ostale 35 EUR. Za dodatne informacije se obrnite na valentina.strasek@gmail.com, kjer se tudi prijavite. Prijave zbiramo do 1. septembra.

DŠB

‹ nazaj