FOTO: Brežičani imajo radi Primoža

11.8.2012 | 10:30

Vsak Brežičan bi hotel seči v roko največjemu someščanu. (Foto: I. Vidmar)

Primoža sta na odru uradno sprejela župan Ivan Molan in najstarejši član brežiškega atletskega kluba, nekdanji predsednik Stane Gramc. (Foto: I. Vidmar)

Brežice - Brežičani po vsakem velikem tekmovanju v zadnjih petih letih, pa naj si bodo to olimpijske igre ali pa svetovno prvenstvo v atletiki, na trgu v središču svojega mesta vidijo tisto, česar na primer Avstrijci letos na olimpijskih igrah še niso dočakali - veliko medaljo. Primož Kozmus vsakič znova poskrbi, da se Brežičani množično zberejo in pozdravijo svojega junaka. Tako je prireditev, ki jo pripravljajo tako rekoč vsako leto ob njegovem prihodu z velikih tekmovanj postala že tradicionalna in Brežičani si želijo, Primož pa jim to tudi obljublja, da se bo ta tradicija še nadaljevala.

Brežičani imajo svojega Primoža enostavno radi in ob vsakem njegovem prihodu z velike tekme z medaljo okoli vratu se jih na trgu zbere več. Ko se je Primož po posebnem zanj pripravljenem koridorju sinoči sprehodil med množico someščanov, so čustva kar vrela. Primož je bil dobro razpoložen in kot opoldne na Brniku se je znal tudi pošaliti, na ugotovitev voditelja, da je tako priljubljen, ker je ostal preprost fant, je povedal, da je pač preprost, ker je s kmetov, pravi val navdušenja pa je med množico povzročil, ko je obljubil, da bo vztrajal do olimpijskih iger v Riu in da se bo potrudil, da bodo taki sprejemi ostali tradicionalni.

Spregovoril je tudi o svoji naslednici Barbari Špiler, ki jo po njegovem mnenju čaka še lepa kariera. Barbara se je prek videa na velikem ekranu javila iz Londona in pozdravila svoje Brežičane, ki so jih zabavali Big band Krško, Nuša Derenda, Peter Dirnbek in harmonikarji, ki so Brežičane povabili na Panoniko Hramoniko.

I. V.

Galerija

Komentarji (1)

11.8.2012Ocenijiiii 
primož bravo , ampak kaj ni dost ivek sa sela da se spet tu samo promoviraš

Komentiraj prispevek