kronika

Dobili so ju med krajo bakra na mrliški vežici. Pretep v gostilni

16.8.2012 | 09:00 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Trebanjski policisti so v minuli noči v bližini mrliške vežice v Šentrupertu opazili parkirano vozilo, na katerem so bile nameščene različne registrske tablice, v vozilu pa ni bilo nikogar. Pregledali so okolico in zalotili osumljenca, ki sta s strehe mrliške vežice trgala bakrene dele, več metrov bakrenih odtočnih cevi pa sta že pripravila za odvoz.

Eden od njiju je skušal pobegniti, vendar ga je vodnik s službenim psom izsledil. 19-letnemu in mladoletnemu osumljencu iz okolice Novega mesta so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli ukradene predmete. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine, danes poročajo s PU Novo mesto.

Stepli so se v lokalu

Metliški policisti so bili v torek okoli 23. ure obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v lokalu v Metliki, kjer naj bi se neznanci pretepali in razbijali. Pred prihodom policistov so kraj zapustili.

Metliški policisti in vodnik službenega psa so v bližini kršitelje izsledili. Med postopkom sta dva 20-letna osumljenca ovirala postopek in jih napadla. Policisti so uporabili prisilna sredstva, ju obvladali, vklenili in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ju bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Pijan nadlegoval goste

Prav tako v torek, nekaj pred 23. uro, pa so bili novomeški policisti obveščeni, da na terasi gostinskega lokala v Novem mestu neznanec nadleguje goste, jih žali in jim grozi. 18-letni pijan kršitelj se tudi po prihodu policistov kljub njihovim ukazom ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Brez kritine ostal tudi vodohran

V okolici Novega mesta je neznanec z delovnega stroja valjarja demontiral in odpeljal armaturno ploščo. Lastnik je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V torek dopoldan je na dvorišču stanovanjske hiše na Mirni nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat sunil denarnico z dokumenti in bančnimi karticami.

S strehe vodohrana v Črnomlju je med minulim petkom in torkom nekdo snel 10 m2 bakrene kritine in snegobrane. Škode je za okoli 1000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (5)

16.8.2012Ocenibutec &butec 
Zaradi socialne ogroženosti...
16.8.2012Ocenipingvin 
saj ni res pa je! Vse te kraje bakra sodijo točno v to rubriko. Le kje konča le ta baker? Ker pa imamo pri nas takšne zakone je pač tako kot je! Krivca lahko obtožijo le če ga dobijo na delu! Zakaj pa se na odpadih ne preveri izvor bakra??? To bi bilo pa že preveč, poseganje v osebne zadeve....!
16.8.2012Ocenidejstvo 
Čista neumnost je, prekrivati ali kako drugače nekaj postaviti iz bakra v teh krajih. To bi pa ja že morali vedeti projektanti in vsi graditelji. Samo v ograjenem in 24ur na dan fizično varovanem območju bi (mogoče) šlo. Drugače pa le sitnost in slaba volja. Pa še dvakrat tolk škode naredijo, ko odtrgajo. No, situla še (vedno) stoji sredi krožišča...
16.8.2012Ocenikajtimar 
Glede pretepa v metliškem lokalu: lahko bi policisti 'storilce' prijeli na mestu samem ali pa morda celo preprečili divjanje vročekrvnih pripadnikov manjšine a le če bi prišli prej oziroma če ne bi 20 minut 'počivali' na kakšnih 100 metrov oddaljenem parkirnem prostoru (nasproti Hotela) ...
20.8.2012Ocenifkjkzfuk 
Brazilci so precej velika volilna baza, zato so pa tudi tako zaščiteni, tuerk jih je letos že obiskal hehe, ve se da jih rdečkarji ščitijo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava