DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

nedpontorsrečet
napoved napoved napoved napoved napoved
18°C 11°C 13°C 16°C 16°C
23°C 18°C 21°C 25°C 26°C
jun
26

Izredna seja zaradi šolske prehrane?

17.8.2012 | 16:45

Šola ima urejeno šolsko kuhinjo, ki so jo lani preuredili. (Foto: R.N., Arhiv DL)

Šola ima urejeno šolsko kuhinjo, ki so jo lani preuredili. (Foto: R.N., Arhiv DL)

Dolenjske Toplice - Topliški svetniki Franc Vovk, Gregor Razboršek, Karmen Potočar in Jože Zupančič so na podlagi statuta občine Dolenjske Toplice in poslovnika občinskega sveta za ponedeljek sklicali izredno sejo, na kateri naj bi razpravljali o organiziranosti in izvajanju šolske prehrane v topliški osnovni šoli ter o razlogih o morebitnem prenosu te dejavnosti na zunanjega izvajalca. Zahtevo za sklic izredne seje so svetniki 6. avgusta sicer posredovali županu Jožetu Muhiču, ki pa je ni sklical in jih v dopisu seznanil tudi z razlogi, zakaj se je tako odločil.

Sicer pa v občini Dolenjske Toplice že dolgo kakšna stvar med občani ni dvignila toliko prahu kot županov zapis v zadnji številki občinskega glasila, v katerem razmišlja, da bi bilo tudi zaradi previsokih cen šolskih obrokov dobro razmisliti, če bi organizacijo prehrane na šoli prepustili zunanjemu izvajalcu. Kaj o tem pravi župan, ravnateljica šole in anonimni občani obširno pišemo v aktualni številki Dolenjskega lista.

M. Ž.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (5)

17.8.2012Oceni hmm 

hmm, komu diši? Grilu ali kolesarju?

17.8.2012Oceni dt 

vovk pa kr ne more še prebolet poraza, stalno nekaj nagaja novemu županu, ko pride do kakšnega "krega" je on zravn. lahko bi že dojel in pustil Muhiču naj opravlja svoje delo, njemu tud ni noben nagajal, ko je bil on župan, pa tud ni naredu ne vem kakšne koristi za toplice...

18.8.2012Oceni ja 

ej, kaj je pa Muhič do zdaj naredil? Nič ni opaziti. Porazno.

18.8.2012Oceni medo 

mislim da tukaj gre za drugacne koristi. nekdo ima sorodnika v sodexu.Vovka pa pustite pr gmahker tulk nebo nobeden naredu za toplisko dolino kot je on.

19.8.2012Oceni ZeleniJure 

namesto da bi se šole oskrbovale z hrano domačih kmetov z okolice --kar navsezadnje določa tudi uredba objavljena v UL iz leta 2010 -- občinski velemožje za provizijo še kar naprej delajo da naši otroci v šolah jedo ''tujo'' hrano . kdaj se bo svet staršev in vsi starši vprašali s čim futrajo otroke v vrtcih in šolah !!!!! tudi otroci pridelovalcev hrane !!!

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto osem in šest: