PGD Radovica praznovalo 80-letnico

19.8.2012 | 12:05

Radovica - Včeraj so v Radovici praznovali 80-letnico Prostovoljnega gasilskega društva Radovica. V začetku marca 1932 ga je ustanovilo 34 fantov in mož iz Radovice, Bojanje vasi, Radošev iz s Krašnjega Vrha. Dve leti pozneje so v Zgornjem Kašlju pri Ljubljani kupili ročno brizgalno. Leta 1935 pa so sprejeli sklep, da bodo začeli graditi gasilski dom, ki je bil naslednje leto že pod streho. Od takrat so radovski gasilci ves čas bodisi gradili, dograjevali, obnavljali ali pa nakupovali novo opremo. Tudi ob obletnici društva so napovedali, da zbirajo denar za novo gasilsko vozilo. Seveda pa so se tudi izobraževali in tekmovali.

Številne gasilce, ki so sodelovali v paradi, pred katero je bila slavnostna seja, ter obiskovalce prireditve so pozdravili predsednik PGD Radovica Stanko Matekovič, predsednik Gasilske zveze Metlika Julij Novak, belokranjski regijski poveljnik in predstavnik Gasilske zveze Slovenije Anton Planinc, metliški župan Darko Zevnik, predstavnik sponzorja Andrej Kavšek ter predstavnik šentjurskih gasilcev, s katerimi radovski gasilci že dolgo sodelujejo.

Planinc in Novak sta podelila tudi priznanja Gasilske zveze Metlika. V programu pa sta nastopili mladi glasbenici Anja Bajuk in Valentina Fir.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (2)

23.8.2012Ocenitrebovc1 
iskrene čestitke ob 80 letnici vašega prostovoljnega gasilskega društva želi vaš prijatelj in gasilski tovariš Martin .
23.8.2012Ocenitrebovc1 
iskrene čestitke ob 80 letnici vašega prostovoljnega gasilskega društva želi vaš prijatelj in gasilski tovariš Martin .

Komentiraj prispevek