Za zaključek Jazzintyja nastop učencev

19.8.2012 | 13:30

Udeleženci delavnic Jazzintyja so se sinoči predstavili na zaključnem koncertu, med pevci sta bila tudi domačina Gregor Strasbergar (levo) in Eva Virc (desno). (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Sinoči se je na Muzejskih vrtovih 13. mednarodna glasbena delavnica in festival Jazzinty zaključila s tradicionalnim nastopom učencev, med katerimi je pila letos skoraj polovica tujcev, ki so na delavnico prišli večinoma z že bogatim znanjem, ki so ga pod mentorstvom 12 mentorjev še nadgradili.

Po besedah vodje produkcije Jazzintyja Jureta Dolinarja so bili udeleženci letošnjih delavnic na najvišji ravni do sedaj, k čemur je prispevalo tudi to, da jih je tokrat skoraj polovica prišla iz tujine, mnogi med njimi že nastopajo in imajo svoje skupine. Tudi zasedenost posameznih kategorij je bila zelo enakomerna, saj je bilo tako lažje sestaviti kombo zasedbe. Šest dni se je tako s svetom jazzovske improvizacije ali pa zgolj z osnovami jazzovske glasbe spoprijemalo 70 učencev. Novomeščanov je bilo tokrat šest, med njimi sta bila na primer tudi pevec mlade novomeške rock skupine Crossfire Gregor Strasbergar in obetavna pianistka Ana Čop, ki sta pridobljeno znanje sinoči predstavila tudi novomeškemu občinstvu, ki je ta teden zvesto spremljalo vse prireditve od koncertov pa do jam sessionov v LokalPatriotu.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek