kočevsko-ribniško

Gozdni požar pri Osilnici gasili tudi danes

19.8.2012 | 18:55 | B. D. G.

Gasilci (ilustrativna fotografija, arhiv DL)

Gasilci (ilustrativna fotografija, arhiv DL)

Osilnica - Včeraj ob 16.14 je na področju nad vasjo Belica, med Taborsko steno in Dragarskim vrhom v občini Osilnica zagorel borov gozd, pa tudi podrast. Požar na površini 150 krat 300 metrov, ki se je razplamtel na nedostopnem in prepadnem terenu, so gasili gasilci PGD Osilnica. Včeraj malo pred 17. uro sta se v gašenje vključila tudi dva helikopterja Slovenske vojske, a požara niso pogasili, kot je sinoči sporočal Center za obveščanje.

V gašenje sta se vključila tudi dva vojaška helikopterja. (Foto: arhiv DL)

V gašenje sta se vključila tudi dva vojaška helikopterja. (Foto: arhiv DL)

Gasilci in helikopterja sta z gašenjem nadaljevala danes v zgodnjih jutranjih urah. Kot je sinoči za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič, je požar na gozdnatem območju in ogenj ne ogroža nobenega naselja.

Radio Krka pa je danes popoldne, okrog 15. ure, poročal, da se je ogenj spet razplamtel. Ivan Žurga, poveljnik osilniških gasilcev, je za ta radio napovedal, da sami ne bodo uspeli pogasiti požar, saj je teren neprehoden.

Prepoved kurjenja na prostem po vsej državi

Uprava RS za zaščito in reševanje je od 15. avgusta razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju primorskih in notranjskih občin ter veliko požarno ogroženost v vseh ostalih občinah države.

Tako od 15. avgusta do preklica na območju vse države velja prepoved kurjenja, sežiganja ali uporabe odprtega ognja, puščanje ali odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

Inšpektorji bodo v času razglašene požarne ogroženosti teren poostreno nadzirali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava