Posledice krsta: poškodovan policist in dva policijska avta

20.8.2012 | 08:30

Posledice krsta: poškodovan policist in dva policijska avta

Šentjernej - Obveščeni smo bili, da je bilo v petek zvečer pestro v romskem naselju v Mihovici, kjer se je zbralo nekaj deset Romov iz različnih dolenjskih naselij na praznovanju krsta. Očitno so bili precej glasni, saj je nekdo policistom prijavil kršitev. Policisti so hitro prišli v naselje in obvladali razmere, jo je pa pri tem skupil en policist, neuradno naj bi imel razbito ličnico, nastradala pa naj bi tudi dva policijska avtomobila. Kot nam je povedal eden od očividcev, naj bi starejši Rom rekel 11-letniku, naj tlakovce meče v policijski avto. To mu ni bilo treba reči dvakrat.

Zadevo smo preverili na policiji, kjer nam je tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik povedala, da so bili šentjernejski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju v okolici Šentjerneja nekaj po 22. uri. Kršitev se je nanašala na preglasno predvajanje glasbe, s čimer so motili nočni mir.

»Ob prihodu policistov na kraj je 33-letni moški pričel groziti policistu, da ga bo ubil, ga napadel in skušal udariti. Policist je z uporabo fizične sile napad preprečil. Nasilneža sta policista kljub aktivnemu upiranju obvladala in mu odvzela prostost. Na kraju se je zbralo večje število prebivalcev naselja, ki so skušali preprečiti, da bi osumljenca odpeljali v prostore za pridržanje. Postopek policistov je s fizično silo skušal preprečiti tudi drug osumljenec, prav tako star 33 let. Osumljenec je z glavo udaril policista v ličnico. Policisti so agresivna osumljenca obvladali in jima odvzeli prostost. Na kraj je bilo napoteno večje število policistov, ki so z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost še 41-letnemu kršitelju iz Novega mesta in 35-letnemu kršitelju iz Ribnice. Ugotovili so tudi identiteto mladoletnega osumljenca, ki je poškodoval dva službena avtomobila," je pojasnila Drenikova.

Vsaj eden od nasilnežev je stari znanec policije, je celo na prestajanju zaporne kazni, minuli vikend pa je bil na 'dopustu'.

T. J. G.

Komentarji (4)

20.8.2012OceniCEHAN 
Je tako je to na dolenjskem, če nisi povabljen pa vseen prideš na krst.. Ponoč se pa ne vid al so prišleki uniformiran ali ne.. Vprašajte policiste kako bi ukrepali proti romski skupnosti...
20.8.2012OceniDebeli Franc 
Kak dopust?? Kriminalci zunaj delajo sranje, pošten kmet , ki spije deci preveč ( ajde tri, da smo korektni ) pa za zapahe!!!! Jebem vam sistem in sodstvo. Policija je tu sicer še najmanj kriva ( razen v primerih ko je jebe pošteno prebivalstvo par metrov od doma, pa raznim Drkušičem daje podporo... )
20.8.2012Ocenihfgndjdj 
šuntajo, otroke da delajo škodo in jih spravljajo v nevarne situacije! da jih ni sram!
21.8.2012OceniPeter-2 
Zadnji osumljenec, ki je bil na dopustu iz zapora je verjetno protestiral, ker ga niso poslali na morje ali vsaj v toplice.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava