V sredo zaključek prireditve Pridi zvečer na grad

27.8.2012 | 21:05

Metlika - Včeraj je bil v Metliki uradni zaključek jubilejnih dvajsetih poletnih prireditev Pridi zvečer na grad, čeprav bo v sredo, 29. avgusta, ob 20. uri pod staro lipo pri Treh farah v Rosalnicah še srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Tako se je pelo in igralo nekoč. Zanimivo pa je, da je bilo 16 prireditev na grajskem dvorišču, kot so načrtovali, pri predzadnji pa je zagodlo vreme, tako da so jo morali preseliti v kulturni dom.

Včeraj je občinstvo v Metliki navdušil tamburaški orkester Dobreč iz Dragatuša pod taktirko Helene Vidic. Gostje tamburašev, ki so že sedemkrat osvojili naslov najboljšega orkestra v Sloveniji, so bili mladi pevci Tina Kocjan, Martina Mravinec in Gašper Mihelič.

Sicer pa so organizatorji, društvo Pridi zvečer na grad, zelo zadovoljni z letošnjim kulturnim poletjem, na katerem so poleg 18 predstav pripravili še štiri brezplačne filmske predstave za otroke in mladino, ki jih je pripravilo Društvo prijateljev mladine Metlika. Prireditve, ki so bile namenjene različnim okusom, je obiskalo okrog 4.000 obiskovalcev.

V galeriji so utrinki z včerajšnjega večera.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentiraj prispevek