kronika

Nad policiste s kljukcem. Trčila na avtocesti in napihala.

6.9.2012 | 14:30 | B. B.

Nad policiste s kljukcem. Trčila na avtocesti in napihala.

Novomeški policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru nekaj po deseti uri posredovali v okolici Mirne Peči. Do njihovega prihoda je domnevni razgrajač, 64-letni moški, že odpeljal s kraja, ko pa so ga policist čez eno uro našli, jih je napadel z vejnikom, nato pa pobegnil in se zaprl v svojo hišo. Od tam je na policiste metal različne predmete, jim grozil in grozil s požigom hiše. Po daljšem prepričevanju je 64-letnik iz hiše prišel sam, kriminalisti so ga vklenili, nato pa so skrb zanj prevzeli zdravstveni delavci. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu bodo napisali plačilni nalog, zaradi napada na policiste pa kriminalisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja in napada na uradno osebo.

Pridržali pijanega gosta

Ob 21.10 uri so na interventno številko 113 prejeli klic o pijanem gostu v gostinskem lokalu v Krškem, ki naj bi nadlegoval goste in se nedostojno vedel do natakarice. Ob prihodu policistov se ni pomiril, ni upošteval zakonitih ukazov in je pijan nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odredili pridržanje, ga vklenili in odpeljali na policijsko postajo. Napisali pa mu bodo še tri plačilne naloge.

Trčila na avtocesti in napihala

Policisti so bili v zadnjih 214 urah obveščeni o sedmih prometnih nesrečah z materialno škodo. Med njimi je bila tudi nesreča na avtocesti pri Mirni Peči, ki se je zgodila okoli ene ure danes zjutraj. Policisti so ugotovili, da se je 29-letna voznica iz Litije zaletela v 35-letnega voznika iz Bolgarije. V postopku so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri vozniku pokazala rezultat 0,0, pri voznici pa 0,85 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi udarov strel požari, zaradi neurja nevšečnosti v prometu

V času močne nevihte je okoli polnoči udarila strela v drevo ob gospodarskem poslopju v Čanjah. Prišlo je do požara, ki se je razširil na bližnji kozolec, ki je pogorel v celoti. Požar so pogasili gasilci iz Pokleka in Blance, škode pa je za okoli 1.000 evrov. Težave so bile tudi v prometu, saj je bilo na vozišču zelo veliko vode.

Nekaj pred eno uro danes zjutraj (6.9.) so policisti sporočili, da je cesta Rigonce – Dobova na nekaterih delih zalita in neprevozna, čez cesto pa je padlo še drevo. Z vodo so imeli težave tudi na Cesti brigad v Novem mestu, ki so jih do konca sanirali šele proti jutru.

Strela je udarila tudi v hišo v Pavlovi vasi, kjer pa so posledično zaradi poškodbe na kraj poklicali še reševalce. Strela je udarila v bližnje drevo, nato pa potovala preko antenskega kabla do televizijskega sprejemnika, kabel pa je zagorel. Dežurni zdravnik je preventivno pregledal oba stanovalca.

Strela je proti jutru, nekaj pred tretjo, udarila še v zidanico v Makutah. Po prvih ugotovitvah ogleda je udarila v sleme strehe nato je zagorelo. Gasilci iz Uršnih sel, Dobindola, Dolenjskih Toplic in GRC Novo mesto so požar pogasili in postavili požarno stražo. Delno je zgorela lesena konstrukcija, mansarda in streha, tako da je po prvih ocenah škode za nekaj tisoč evrov.

Znesli so se nad BMW-jem

V Dolenjem Globodolu so se neznanci ponoči spravili na avtomobil BMW 528, razbili stekla, poškodovali karoserijo in iz avtomobila odnesli prenosni računalnik, univerzalni tester za vozila in nekaj gotovine. Lastniku je povzročil za nekaj tisoč evrov škode.

Kamen izpod kosilnice?

Razbito steklo na vozilu je pričakalo tudi voznico iz Krškega, ko se je po obisku trgovskega centra vrnila do vozila. Policisti so ugotovili, da so v bližini v času njene odsotnosti kosili travo in je najverjetneje kamen odletel v steklo ter ga razbil. Dogodek so dokumentirali, nadaljnji postopki pa se bodo odvijali na zavarovalnici.

Francozu ukradli računalnik

Na Kandijski cesti v Novem mestu so zvečer vlomili v najeti osebni avtomobil državljana Francije, sicer gosta bližnje picerije. Razbili so steklo na prednjih desnih vratih in odnesli torbo z računalnikom, poslovno dokumentacijo in ključe. Naredili so mu za okoli 1000 evrov škode.

Tatvine denarja

Ponoči so neznanci iz gostinskega lokala Hipodrom v Šentjerneju odnesli nekaj menjalnega denarja, ki so ga našli v blagajni.

Tatvina traktorskega kardana

Med 7.30 in enajsto uro so neznanci v Gržeči vasi izkoristili krajšo odsotnost oškodovanca in mi iz prikolice nakladalke, ki je bila pod kozolcem, sneli traktorski priključek – kardan, vreden okoli 150 evrov.

Poskus vloma

V Gorenjem Vrhpolju so v zadnjih dneh neznanci poskušali vlomiti v vinski hram, a jim to ni uspelo. Kljub temu pa so tako poškodovali vrata in okna, da so lastniku naredili za nekaj 100 evrov škode.

Na bankomatu našli denar

Na bankomatu banke NLB na Seidlovi cesti v Novem mestu so našli nekaj denarja, ki ga je tam verjetno pozabil kateri od uporabnikov bankomata. Ker v banki niso mogli ugotoviti, kdo bi bil lastnik, so gotovino zasegli in prevzeli policisti. Denar čaka na pravega lastnika na policijski postaji Novo mesto.

‹ nazaj

Komentarji (2)

6.9.2012OceniBravo 
Na banki niso mogli ugotoviti čigav je pozabljeni denar na bankomatu? Čemu so potem nad vsakim bankomatom nadzorne kamere? Aja... Saj res, kamere so le za okras in sploh ne delujejo in ne snemajo.. Krasno! Varnost na višku, res.
6.9.2012Ocenikren 
kako ne vejo,jaz sem mel primer k sem moral na banko,ker sem dvignil denar na bankomatu,in je baje tam nekdo pozabil denar ki pa ga seveda ni bilo,ker je bankomat na ulici tako da ne men sonca kazat u vodi.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava