Huda nesreča na dolenjski AC, dve osebi poškodbam podlegli

7.9.2012 | 08:50

  Ljubljana - Obrežje, Karteljevo, pogled proti Ljubljani (Foto: promet.si)

  Ljubljana - Obrežje, Karteljevo, pogled proti Ljubljani (Foto: promet.si)

Po 8. uri se je huda prometna nesreča zgodila na dolenjski avtocesti, in sicer na Karteljevskem klancu v smeri Novega mesta. Kot nam je povedal predstavnik za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Robert Perc, so bili policisti zjutraj obveščeni o nesreči, po prvih ugotovitvah pa se je zgodila, ker naj bi voznik osebnega vozila vozil v napačno smer. V nesreči so bila udeležena tri vozila, več oseb je poškodovanih, ena naj bi na kraju nesreče poškodbam podlegla. Neuradno naj bi nesreča terjala dve smrtni žrtvi.

Na kraju so gasilci in policisti, prihaja tudi preiskovalni sodnik. Delavci Darsa so Karteljevski klanec v smeri Novega mesta povsem zaprli za promet.

"Ob tem opozarjamo ostale voznike in vse morebitne radovedneže, da se na omenjenem odseku ne ustavljajo, ampak upoštevajo označbe in vozijo naprej, da se ne bo zgodilo še kaj," je še dodal Perc.

  Ljubljana - Obrežje, pri Hrastju, pogled proti Novemu mestu (Foto: promet.si)

  Ljubljana - Obrežje, pri Hrastju, pogled proti Novemu mestu (Foto: promet.si)

Na omenjenem odseku AC že nastajajo zastoji, zato vsem voznikom svetujemo previdnost.

Dopolnjena objava ob 11.30:

Policisti so potrdili, da je jutranja nesreča terjala dve smrtni žrtvi. Neuradno naj bi nesrečo povzročila voznica, stara okoli 55 let, ki je vozila v napačno smer po avtocesti. Po trčenju je poškodbam podlegla na kraju nesreče, življenje naj bi izgubila še ena potnica, tretji udeleženec pa je lažje telesno poškodovan.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava