kultura

Dediščina naših vodnjakov

7.9.2012 | 12:00 | M. L.

Marija Sušnik (desno) je na otvoritvi med drugim pozvala k skbnemu ravnanju z vodo. (Foto: M. L.)

Marija Sušnik (desno) je na otvoritvi med drugim pozvala k skbnemu ravnanju z vodo. (Foto: M. L.)

Brežice - Sinoči so v sejni sobi upravne enote Brežice odprli razstavo Dediščina naših vodnjakov avtorice Marije Sušnik. Razstavo sta pripravila Kozjanski park Podsreda in Društvo za oživitev mesta Brežice.

O Sušnikovi in njeni razstavi je govorila Lucija Zorenč iz Kozjanskega parka, ki je pri tem povedala, da je na ogled 61 vodnjakov, ki jih je Sušnikova poiskala na širšem območju Bizeljskega: od Drenovca, Dramlje, Gregovcev, Brezovice, Nove vasi, Orešja, Bračne vasi, Stare in Vitne vasi. Fotografije za razstavo so po njenih besedah prispevali Judita in Miran Francekovič, Hrvoje Oršanič in Marija Sušnik, za oblikovanje je poskrbela Vesna Zakonjšek.

Udeležence so pozdravili predsednica Društva za oživitev mesta Brežice Alenka Černelič Krošelj, direktor Kozjanskega parka Hrvoje T. Oršanič in Marija Sušnik.

Na otvoritvi sta nastopili učenki glasbene šole Brežice citrarki Anamarija in Ema Agnič pod mentorstvom Anite Veršec.

Razstava bo na ogled do 12. oktobra. V tem času bo tudi voden ogled, in sicer 2. oktobra, ko bosta med predstavljenimi fotografijami in opisi vodnjakov obiskovalce vodili Marija Sušnik in Lucija Zorenč.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava