DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

nedpontorsrečet
napoved napoved napoved napoved napoved
18°C 11°C 13°C 16°C 16°C
23°C 18°C 21°C 25°C 26°C
jun
26

FOTO: Po silovitem trčenju voznici umrli

7.9.2012 | 13:25

Foto: Andrej Matič

Foto: Andrej Matič

FOTO: Po silovitem trčenju voznici umrli

Kot smo poročali, se je danes zjutraj tragična prometna nesreča zgodila pred pokritim vkopom na Karteljevskem klancu. Objavljamo uradno poročilo PU Novo mesto in fotografije posledic nesreče.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto je bil ob 8.16 obveščen, da je na Karteljevem pri Novem mestu voznica osebnega avtomobila napačno zapeljala na avtocesto proti Ljubljani. Na kraj je bilo poslano več prometnih patrulj, ob 8.20 pa je bil že prejet klic, da se je zgodila prometna nesreča.

Aktivirane so bile sile za zaščito, reševanje in pomoč, na kraj so bili napoteni uslužbenci DARS ter ustrezno število policistov. Ogled kraja so opravili policisti postaje prometne policije Novo mesto ob prisotnosti dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurne okrožne državne tožilke.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 60-letna voznica osebnega avtomobila iz Novega mesta v Karteljevem zapeljala na avtocesto v napačno smer proti Ljubljani. Na klancu je prišlo do silovitega trčenja z osebnim in kombiniranim vozilom.

60-letnica ter domnevna voznica drugega osebnega avtomobila, 77-letnica, sta na kraju umrli. 63-letni voznik kombiniranega vozila iz Domžal je bil lažje poškodovan in je ostal na opazovanju v bolnišnici.

DARS in vzdrževalci cest so poskrbeli za obvoz v času ogleda, policisti pa so voznike, ki so obstali za prometno nesreče varno pospremili do prve zapore in obvoza, tako da so lahko zapustili avtocesto in nadaljevali s potjo.

Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je avtocesta na Karteljevskem klancu zaprta za ves promet proti Novemu mestu. Obvoz je urejen.

M. M., foto: Andrej Matič

Galerija

slika 038
slika 040
slika 047
slika 055
slika 106

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (11)

7.9.2012Oceni janko 

Jožica Mavsar počivaj v miru:(

7.9.2012Oceni Morska deklica 

http://www.youtube.com/watch?v=mGiNX8i1cLA&feature=related

7.9.2012Oceni jure 

Hvala uredništvu, ker izbrišete nesramne komentarje. Tistim, ki pišete takšne stvari pa pomislite, če bi se to zgodilo vam. Svojcem pa iskreno sožalje.

7.9.2012Oceni kren 

Jožica počivaj v miru

8.9.2012Oceni Kar drug 

Ne samo gospa Jožica, tudi tista druga gospa, ki je tudi izgubila življenje naj počiva v miru. Žalostno in sožalje vsem svojcem obeh voznic.

8.9.2012Oceni kren 

nevem zakaj brišete,če sem srečal temno vozilo v predoru,saj sem ji blendal pa ni pomagalo,uredništvo?me pa stiska pri srcu k sedaj vidim kaj se je zgodilo,sožalje vsem svojcem......

8.9.2012Oceni jur 

moje iskreno sožalje družini mavsar ,ob izgubi žene in mame jožice mavsar

8.9.2012Oceni Ups!!! 

Tragedije se dogajajo . Iz različnih samo žrtvam znanih ( ali pa tudi ne ) vzrokov. Sožalje svojcem z željo, da se kaj takega zgodi čim manjkrat ...

9.9.2012Oceni opazovalec 

Spet primer, nad katerim bi se že zdavnaj moral zganit na darsu in montirat grablje na cesto, če zapelješ v napačno smer.Zelo pa primankuje skupin za pomoč v stiski,pravih prijateljev za pogovor itd......Sama žalost in še enkrat žalost.

9.9.2012Oceni xy 

grablje tu ne pomagajo, kaj pa policija in gasilci, ko se vozijo v takih nesrečah po takih izvozih? Pamet v glavo, to je vse, kar tu pomaga. Dars in nihče drug tu ne more.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto dve in šest: