gospodarstvo

Predstavili nove produkte in rezultate turizma v zidanicah

14.9.2012 | 07:30 | B. D. G.

Foto: BDG

Foto: BDG

Zavinek - Regijska destinacijska organizacija (RDO) Dolenjska in Konzorcij Turizem v zidanicah sta v sodelovanju z agencijo Kompas Novo mesto povabila novinarje, predstavnike turističnih agencij in informacijskih centrov na študijsko turo po Dolenjski.

Udeleženci so se najprej ustavili v eni od dolenjskih zidanic, ki so jo lastniki namenili turistom, nato pa so obiskali vasico Zavinek, ki sicer privablja številne obiskovalce v božično-novoletnem času, ko zažari v soju tisočerih luči. Tu so spoznali novo turistično pridobitev v teh krajih - Kaplerjev mlin. Turistom nudi štiri apartmaje, zaključenim skupinam pristno dolenjsko hrano (pečenka iz krušne peči, domač kruh, štruklji …) in v prihodnosti računa tudi na obnovljen mlin, ki še vedno stoji pri hiši. Mlin je še iz leta 1783 in ga še obnavljajo, a lastnik napoveduje, da bo kmalu znova zavrtel kolesa.

Predstavili nove produkte in rezultate turizma v zidanicah

Matjaž Pavlin, direktor agencije Kompas Novo mesto, je udeležencem ture predstavil najnovejšo inovativno turistično ponudbo in turistične pakete, ki so jih pripravili v okviru RDO Dolenjska, pa tudi dosedanje rezultate projekta Turizem v zidanicah. Kot je povedal, tovrstni turizem v tretji sezoni delovanja kljub recesiji dosega visoko rast. Tako se je lani obisk iz leta 2010 podvojil, letos pa so že do avgusta imeli toliko prenočitev kot lani celo leto. 90 odst. gostov je iz tujine.

‹ nazaj

Galerija (7)

Kompas_1
Kompas_2
Kompas_3
Kompas_4
Kompas_5
Kompas_6
Kompas_7

Komentarji (6)

14.9.2012OceniSRBSKA POSLA 
Ja,ja slovenski davkopllačevalci so plačali za nepovratna sredstva,ki jih je Janša dal svojemu županu za zvestobo,župan pa je kot pravi ljudski glas,ki vse ve, šel za ta denar po pohištvo na katerem so sedeli gostje na sliki kupit v Srbijo in namesto,da bi podprl domače delavce,ki so garali za nepovratna sredstva raje z njihoim denarjem podpira srbske delavce medtem ko naši vsakodnevno ostajajo brez služb in sredstev za preživljanje.Ne se čudit,če nam država propada pred očmi,ko imamo take upravljalce,ki skrbijo samo za soje r.....
14.9.2012Oceniena 
Za "svoj" denar lahko kupi vsak, kjer želi! Drugače pa lepo pozdravljam, da se je začelo odvijati v lepo narejenem objektu, pri Kaplerjevih. Domujejo v odlični idili narave, še dobro, da so znali to tudi na nek način iztržiti. Veliko uspehov pri nadaljnem delu.
14.9.2012Oceniturist 
Neverjetno, destinacijska organizacija, turistični konzorcij, turistična društva, TIC-i, agencije, nekakšni regionalni in nacionalni veleumotvori... Pa kaj pravzaprav vse te organizacije delajo? Verjetno na vse pretege opravičujejo svoj obstoj s cvetkami kot je navedba v osnutku dejavnosti RDO: "aktivnosti RDO so: podrobna razdelitev načrtovanih aktivnosti RDO." Ni čudno, da smo kjer smo. Dejmo ustanovit še eno organizacijo za koordinacijo organizacij, ki se ukvarjajo z organizacijo.
14.9.2012Ocenimatematik 
leta 2010 so imeli enega gosta, 2011se je obisk podvojil, letos pa sta oba prišla že do avgusta. V tem tonu je "direktor agencije" govoril.
14.9.2012Oceniturist 
Mislim, da bi lahko že z eno enostavno "google" analizo dokazali, da višina sredstev vloženih v nastanek in delovanje kvazi turističnih organizacij ne ustvarja dodane vrednosti v turizmu, nočitvah ali obisku prireditev in destinacij ter tako niti pod razno ne opravičuje svojega obstoja. Bodisi kratkoročno ali na dolgi rok. Statistiko pa itak dvigujejo terme ali pa se podatke razlaga kot pravi matematik. hehe
14.9.2012Ocenifrančesko 
Nekako povprek pljuvati čez nekaj in nekoga ni ravno prava pot. Bi pa bilo modro razmisliti kako v to zgodbo vplesti še kakšno domačijo, ki premore vsaj kolikor toliko ohranjeno staro kmečko hišo in jim ponuditi kakšno finančno vzpodbudo da jo ponudijo turizmu. Predvsem pa da se takšni objekti ohranijo za naše zanamce. Lahko ste priča praktično stalnemu rušenju takšnih objektov. Zato slovensko ''foušarijo'' na stran in misli v pozitivno smer. Predvsem pa vsi skupaj počistimo domače dvorišče. Dobesedno mislim. Ozrite se okoli in hitro boste ugotovili da je okoli vaše hiše polno navlake, ki kvari izgled dolenjskih vasi. Kaplerjeva to pravgotovo ni. Bi pa na to morda lahko pogledal predsednik Škocjanskih konjerejcev. Pa niti ni potrebno veliko denarja. Le malo volje in dela.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava