kronika

Na vlaku nadlegovala potnike. Psa pomorila 30 zajcev

17.9.2012 | 17:00 | M. M.

ilustratitvna slika (Foto: arhiv DL)

ilustratitvna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljanski policisti so včeraj popoldne obvestili novomeške, da so prejeli klic uslužbencev Slovenskih železnic, da sta v Grosuplju na vlak vstopila dva moška, ki ne želita pokazati vozovnice, dajeta videz, da sta pod vplivom alkohola, in nadlegujeta potnike. Trebanjski policisti so oba kršitelja, gre za 32- in 30-letnika iz okolice Grosuplja, prijeli na železniški postaji Štefan, kjer sta predčasno izstopila. Obema so napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

Drzna tatvina

Sinoči je neznani moški plačeval zapitek v lokalu na Petrolovem bencinskem servisu v Škocjanu. Pripeljal se je skupaj z žensko. Zapitek sta hotela plačati z bankovcem za 100 evrov. Ko je natakarica pripravljala denar za vračilo, jo je neznanec poskušal zmesti in se prepirati, da mu ni vrnila dovolj, zato bo plačal z drugim bankovcem. Med prerekanjem je izkoristil priložnost in ji iz rok iztrgal svojih 100 evrov, pa še pripravljenih 50 evrov za vračilo. Moški in ženska sta se nato urno odpeljala v smeri Dobruške vasi s sivim meganom madžarskih tablic.

Vlom v trgovino na Bučki

Sevniški policisti so v petek obravnavali vlom na Bučki. Tam so čez noč vlomili v trgovino KZ Sevnica in odnesli menjalni denar, ki so ga našli v blagajni. Naredili so za nekaj deset evrov škode.

Tatvine bakra

Iz skladišča orodjarne v Selah pri Semiču so s četrtka na petek neznanci odpeljali različne bakrene palice v dolžini do enega metra, v skupni teži okoli 150 kilogramov. Podjetju so naredili za okoli tri tisoč evrov škode.

V isti noči so ukradli žlebove tudi z novomeške splošne bolnišnice. Tam so dopoldne ugotovili, da na enem od objektov manjka osemnajst metrov bakrenih žlebov oz. odtočnih cevi. Škode je za okoli 1.500 evrov.

Tatvina orodja

Na Gorjancih pri Rdeči koči so neznanci v zadnjem tednu dni iz gozdarskega traktorja odnesli okoli 50 metrov pletene vrvi, osem verig za prevez hlodovine in več orodja. Naredili so za okoli 850 evrov škode.

Vlom v hišo

V soboto zjutraj so klicali policiste iz Adamičeve ulice v Novem mestu. Tam so neznanci čez noč, ko lastnikov ni bilo doma, vlomili v hišo, pregledali vse prostore in odnesli nekaj družinskega nakita in prihrankov. Po prvih ocenah je za okoli 7.000 evrov škode.

Na meji zasegli avtomobil

Na Obrežje se je v soboto dopoldne z osebnim avtomobilom Fiat Punto, italijanskih tablic, pripeljal 25-letni državljan Romunije. Pri mejni kontroli so policisti ugotovili, da je bil avtomobil januarja lani ukraden v Italiji. Vozilo so zasegli, voznika pa pridržali.

Vlomi in poskusi vlomov

V petek popoldne je lastnica osebnega avtomobila, parkiranega pri Dobravi med Žužemberkom in Dobrničem ugotovila, da ima poškodovana vrata. Poklicala je policiste. Iz megana so ji odnesli dve denarnici z dokumenti, karticami in nekaj denarja. Povzročili so ji za več kot tisoč evrov škode.

Ob cesti Smuka – Semič, pri kraju Nad Smuško Goro, pa so v petek, nekaj minut po tretji popoldne, pregnali tri moške (dva starejša in en mlajši), ki so poskušali vlomiti v parkiranega citroena. Lastnik jih je sicer pregnal, a so kljub temu že naredili za okoli 100 evrov škode.

Med Rdečim Kalom in Mirno Pečjo je neznanec v soboto popoldne vlomil v tam parkiran osebni avtomobil. Voznica je parkirala vozilo in odšla nabirat gobe. Ko se je vrnila, pa je videla razbito steklo na vozilu. Obvestila je policiste. Ostala je brez torbice z dokumenti, vlomilci pa so naredili za nekaj sto evrov škode.

Še prej je policiste na pomoč poklical voznik, ki je prav tako nabiral gobe med Ambrusom in Žvirčami. Kmalu zatem, ko je parkiral avtomobil, so se mimo pripeljali neznanci s kombiniranim vozilom. Poskusili so vlomiti v vozilo, a jih je pregnal alarm! So pa kljub temu naredili nekaj škode na vratih vozila.

Psa pomorila zajce

V Hrvaškem Brodu pri Šentjerneju so v soboto zjutraj v zajčniku namesto zajcev našli dva psa ter 30 mrtvih zajcev. Obvestili so policiste, ti pa še zavetišče za živali in regijski center za obveščanje, ki je na kraj napotil higienika. V zavetišču bodo poskrbeli za psa, policisti pa še iščejo lastnika. Naredila sta za okoli 500 evrov škode.

Požar v hiši

Včeraj zjutraj, okoli druge ure, je stanovalce v hiši v Lokvah presenetil dim. Z ogledom so ugotovili, da naj bi zaradi pregrevanja električnih vodnikov zagorelo na ogrevalniku vode. Po prvih ocenah je škode za nekaj tisoč evrov. Poškodovan k sreči ni bil nihče.

Vlom v trgovino v Tržišču

Danes zjutraj so ugotovili, da so neznanci preko noči vlomili v Mercatorjevo trgovino v Tržišču. Odnesli so večjo količino cigaret.

Kolesar se je pri padcu hudo poškodoval

Sinoči je pri tržnici v Krškem padel 49-letni kolesar. Policisti so z ogledom ugotovili, da je pri zavijanju zapeljal na robnik in padel, s poškodbami glave pa so ga odpeljali v bolnišnico. V nesreči je bil udeležen sam, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Iz avtomobila pokradli vse štiri pnevmatike

V noči s sobote na nedeljo so na ulici Slavka Gruma v Novem mestu neznanci iz parkiranega megana sneli vse štiri pnevmatike in vozilo postavili na zidake. Lastnici vozila so naredili za okoli tisoč evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava