kronika

Domačin pri Velikih Laščah ustrelil geometra iz Kočevja

18.9.2012 | 14:50 | J. A., STA

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Hrustovo, Velike Lašče - Kot smo danes že poročali, so okoli pol enajste ure PU Ljubljana obvestili o streljanju v kraju Hrustovo v občini Velike Lašče. Pravkar je tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek sporočil, da je 46-letni moški v naselju večkrat ustrelil, pri tem pa zadel 47-letnega moškega iz okolice Kočevja, ki naj bi opravljal meritve zemljišča. Pri tem je 47-letnik utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Kmalu po dogodku so policisti 47-letnega domačina prijeli in mu odvzeli prostost. Med postopkom so mu zasegli orožje. Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in tožilec. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali. O zbranih obvestilih pa bo obveščeno pristojno tožilstvo, dodaja Stojnšek.

Kot poročajo mediji, naj bi storilec po neuradnih podatkih streljal na geometra med odmerjanjem vaške ceste, razlog spora pa naj bi bilo neurejeno lastništvo zemlje. Po poročanju spletnih medijev naj bi bil osumljeni v sporu z občino Velike Lašče zaradi sto metrov makadamske ceste.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava