DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

četpetsobnedpon
napoved napoved napoved napoved napoved
15°C 17°C 17°C 18°C 19°C
28°C 23°C 26°C 26°C 27°C
jun
30

Domačin pri Velikih Laščah ustrelil geometra iz Kočevja

18.9.2012 | 14:50

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Hrustovo, Velike Lašče - Kot smo danes že poročali, so okoli pol enajste ure PU Ljubljana obvestili o streljanju v kraju Hrustovo v občini Velike Lašče. Pravkar je tiskovni predstavnik Vinko Stojnšek sporočil, da je 46-letni moški v naselju večkrat ustrelil, pri tem pa zadel 47-letnega moškega iz okolice Kočevja, ki naj bi opravljal meritve zemljišča. Pri tem je 47-letnik utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Kmalu po dogodku so policisti 47-letnega domačina prijeli in mu odvzeli prostost. Med postopkom so mu zasegli orožje. Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in tožilec. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali. O zbranih obvestilih pa bo obveščeno pristojno tožilstvo, dodaja Stojnšek.

Kot poročajo mediji, naj bi storilec po neuradnih podatkih streljal na geometra med odmerjanjem vaške ceste, razlog spora pa naj bi bilo neurejeno lastništvo zemlje. Po poročanju spletnih medijev naj bi bil osumljeni v sporu z občino Velike Lašče zaradi sto metrov makadamske ceste.

J. A., STA

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto pet in tri: