Sreča kmalu že deset let

19.9.2012 | 07:45

Skupinska fotografija stanovalcev, skupaj s hišnim psom, ki jim rad dela družbo.

Skupinska fotografija stanovalcev, skupaj s hišnim psom, ki jim rad dela družbo.

Orešje pri Šmarjeti - Oktobra bo minilo deset let, odkar sta Stane in Jožica Pirkovič v Orešju odprla dom za starejše občane in ga poimenovala Penzion Sreča. Prvotno sta nameravala urediti turistične apartmaje, a sta se potem odločila drugače, verjetno bolje, saj je dom, ki predstavlja družinsko podjetje, vseskozi polno zaseden.

Jožica Pirkovič (na levi) rada prijazno poklepeta z vsemi stanovalci penziona Sreča.

Jožica Pirkovič (na levi) rada prijazno poklepeta z vsemi stanovalci penziona Sreča.

Kot pravi Jožica, prokuristka v domu, ki mu direktoruje sin Primož, v njem pa dela tudi snaha Mateja, pri njih biva 41 starostnikov. Zadnja leta se je – tudi zaradi težkih gospodarskih razmer v državi – situacija na področju varstva in skrbi za starejše malo spremenila. Kot opažajo, čakalnih vrst za v dom skoraj ni več, stanovalci so vse starejši in težje bolni. Zakaj tako, lahko izveste v jutrišnjem Dolenjskem listu.

Sicer pa se v Penzionu Sreča vsa ekipa trudi, da stanovalci pri njih preživljajo kar se da lepo starost. »Ti ljudje za nas niso le številke. Že tako je hudo, da so morali zapustiti svoj dom, povrhu vsega so še stari in pogosto bolni. Mi postanemo njihovi svojci in družina. Z vsemi skušamo ravnati enako, prijazno in spoštljivo,« pravi Jožica in doda, da jih je veliko tu že preko pet let, Novomeščanka Kristina Mlinarič je npr. »njihova« že vseh deset let.

Več o Penzionu Sreča si preberite v jutrišnjem Dolenjskem listu.

Besedilo in foto: L. Markelj

Komentarji (1)

19.9.2012Oceniinšpektor 
Tam ni vse tako lepo, kot se zdi na prvi pogled.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava